Aktuálne Recepty 

Veľkonočná vaječná tlačenka

Ľahké Veľkonočné pohostenie  Potrebujeme:   Na zmes:  1 sterilizovanú zeleninu v sladkokyslom náleve (hmotnosť 330 g) 1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker   75 ml nálevu po odkvapkaní zeleniny 4 natvrdo uvarené vajcia 1 menšiu cibuľu 250 ml tatárskej omáčky 1 zarovnanú KL soli ½ KL čierneho korenia 1 PL octu Okrem toho potrebujeme: formu na biskupský chlebíček  potravinársku fóliu sitko          Príprava: Na prípravu zmesi necháme na sitku dobre odkvapkať zeleninu. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v náleve zo zeleniny. Zeleninu spoločne s  vajcami…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Maková torta bez múky

Aj bez múky môžete pripraviť výbornú tortu s mletým makom a kakaovými bôbmi Dr. Oetker. Náročnosť: jednoduchá príprava Čas prípravy: asi 30 minút Vystačí na: asi 12 kusov Potrebujeme: Na cesto: 5 žĺtkov 200 g cukru 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker 2 olúpané a nahrubo nastrúhané jablká 120 g 100 % Maku mletého Dr. Oetker 120 g mletých lieskových orieškov 1 KL Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker citrónová šťava z 1 citróna 5 bielkov Na polevu a posypanie: 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker 1…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Bylinkové maslo s medvedím cesnakom

Viete, že už rastie medvedí cesnak? Ďalší dobrý nápad, ako ho spracovať je od Ivety Vašíčkovej. Potrebujeme: Kvalitné maslo (žiadny margarín), medvedí cesnak, môže byť aj petržlenová vňať, soľ. Postup: Maslo necháme zmäknúť, do misky pridáme nasekané bylinky a tyčovým mixérom rozmixujeme. Pridáme soľ podľa chuti. Náš tip: Pripravte si viac tejto dobroty, rozdeľte na potravinársku fóliu, vytvorte valčeky a zamrazte. Text a foto: Iveta Vašičková

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Nadýchaná omeleta

Ako ju urobiť? Tajomstvo je v tom, že pridáme mlieko a smotanu a pečieme v rúre. Potrebujeme: 4 vajíčka 200 ml mlieka 1 lyžica hladkej múky 2 lyžice smotany 40 g masla soľ korenie petržlenová vňať Postup: Žĺtka oddelíme od bielok. Žĺtka dobre rozšľaháme so smotanou, mliekom a múkou. Potom zľahka našľaháme bielká, spojíme so žĺtkami, pridáme soľ, korenie a nakrájanú petržlenovú vňať. Misu z jenského skla dobre vymažeme maslom, vylejeme vaječnú zmes a pečieme pri teplote 180 stupňov kým na povrchu zmes nezhnedne. Podávame so zeleninou. Foto Pixabay.com

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Henry vajce – starý dobrý recept podľa ČSN

Na 10 porcii potrebujeme: 1 kg zemiakového šalátu 10 vajec uvarených na tvrdo 10 plátkov šunky hlávkový šalát majonézu na zaliatie vajíčok Zemiakový šalát: 1/2 kg zemiakov uvarených v šupke, 1 stredne veľká cibuľa, kyslé uhorky, varená mrkva, hrášok, 1 dkg chutnej salámy, soľ, korenie. Recept na majonézu: Domáca majonéza hotová za päť minút Všetky suroviny nakrájame na malé kocky a zalejeme majonézou. Dobre premiešame. Na tanier si poukladáme umytý šalát, šunku zakrútime do rolky a vajíčko. Zalejeme zvyškom majonézy, do ktorej pridáme trochu worcesterovej omáčky a šľahačkovú smotanu na…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Rýchly a neskutočne dobrý jablkový koláč. Len zmiešate všetky suroviny a vylejete na plech.

Ak vám ešte zo zimného uskladnenia zostali jablká, využite ich na tento vynikajúci, rýchly a  šťavnatý koláč. Potrebujeme: 400 g polohrubej múky 600 postrúhaných jabĺk 300 g práškového cukru 2 dl oleja 3 vajcia 2 lyžičky kakaa 2 lyžičky sódy bikarbóny 1 vanilkový cukor asi 2 hrste nasekaných orechov Na potretie: džem, najlepšie ríbezľový čokoláda na polevu Všetky suroviny spolu v mise zamiešame a vylejeme na tukom vytretý a múkou posypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 – 40 minút. Ešte teplý potrieme džemom. necháme vychladnúť a polejeme…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Chutné zemiaky podľa starého talianskeho receptu

Aké zemiaky sa v našich končinách konzumujú najčastejšie? Uvarené s maslom, zemiaková kaša, hranolky, pečené zemiaky. My vám dnes prezradíme starý taliansky recept. Keď takéto zemiaky ochutnáte, budete ich chcieť jesť každý deň. Tajomstvo ich chuti spočíva v kontraste medzi chrumkavou kôrkou a vnútrom zemiakov, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Najlepšie sa na toto jedlo hodia škrobové zemiaky, ktoré sa ľahko varia. Potrebujeme: 800 g zemiakov 20 g parmezánu 1/2 lyžičky mletej papriky čierne korenie podľa chuti 1/2 lyžičky sušeného cesnaku petržlenová vňať bylinky podľa chuti (tymián, kôpor, bazalku)…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Ostrokyslá polievka podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na túto chutnú polievku je overený náročnou klientelou. Potrebujeme: 2 kuracie krídla 2 chrbty 1 prsia 2 mrkvy 1/2 menšieho zeleru 2 petržleny 1 cibuľa 2 ks kurací bujón (nemusí byť) 2 l vody Uvaríme vývar a precedíme. Ďalej potrebujeme: 1 pokrájanú kapiu 1 pokrájanú cibuľu 1-2 strúčiky cesnaku hrsť uvarených húb šitake pokrájané kuracie prsia Tieto suroviny pridáme do precedeného vývaru (huby aj s vodou), cesnak pretlačíme a varíme asi 15 minút. Na dokončenie potrebujeme:…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Zapečený karfiol, alebo karfiolový nákyp

Zdravé, chutné a rýchle jedlo. Potrebujeme: 1 karfiol 4 vajcia 1 šľahačková smotana 10 dkg aidamu pokrájaného na kocky 10 dkg aidamu postrúhaného 10 dkg šunky pokrájanej na kocky korenie soľ petržlenová vňaťka maslo na vymastenie plechu Postup: Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Zapekaciu misku potrieme maslom a rozdelíme na ňu rovnomerne uvarený a pokrájaný karfiol. Posolíme. Na karfiol rozdelíme šunku a syr pokrájaný na kocky. V miske rozhabarkujeme vajíčka, pridáme smotanu, pokrájanú petržlenovú vňať, korenie a soľ. Zalejeme karfiol. Vrch ešte posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Kvalitné nedeľné raňajky – vajcia benedikt

Tento recept pochádza z Ameriky, ale aj u nás  je už  tiež veľmi obľúbený. My vám ho teraz ponúkame tak, ako vajcia Benedikt pripravuje veľmi populárna nemecká dvojica kuchárov Martina a Moritz, ktorí už veľa rokov spolu varia pre nemecké televízne stanice. Princíp je pomerne jednoduchý: opražené toasty z bieleho chleba, na tom šunka a na vrchu vajíčko s holandskou omáčkou! Úžasne chutná kombinácia, trošku zložitejšia na prípravu a tak niet divu, že si to človek radšej objedná v reštaurácii. Ale možno podľa receptu Martiny a Moritza si ich pripravíte…

Zobraziť viac