Aktuálne Recepty 

Truffle, veľmi jemná čokoládová torta

Túto jedinečnú chuť musíte aspoň raz vyskúšať. Potrebujeme: 225 g masla 460 g čokolády 50 – 70% 9 ks vajec 100 g cukru kyselina citrónová na špičku noža kakao na ozdobu Postup: Čokoládu rozpustíme s maslom pri nízkej teplote. Stále miešame. Oddelíme žĺtka od bielkov. Šľahačom dobre vyšľaháme žĺtka s cukrom. Treba miešať 5 minút a čas dodržať, je to dôležité. Vyšľahané žĺtka zmiešame s vychladnutou čokoládou. Potom vyšľaháme bielká s kyselinou citrónovou na hustú penu. Postupne po jednej lyžici pridávame do čokoládovej zmesi. Tortovú formu s priemerom 23 cm…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Karbonátky v šampiňónovo – pórovej omáčke

Pre 4 osoby potrebujeme: 400 g šampiňónov 3 póry 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 750 g pomletého mäsa (môže byť mix hovädzieho a bravčového) 4 lyžice strúhanky 1 lyžica horčice soľ korenie 4 lyžice oleja 200 g šľahačkovej smotany Príprava: Šampiňóny očistíme a prekrojíme. Umyjeme pór a pokrájame na kolieska. Očistíme cibuľu a cesnak a nakrájame. Mleté mäso, cibuľu, cesnak, strúhanku, 4 lyžice vody a horčicu dobre spolu premiešame. Pridáme soľ a korenie a vyformujeme 4 karbonátky. Olej rozohrejeme na panvici a karbonátky cca 4 minúty z každej strany opečieme.…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Z libanonskej kuchyne – fattusch šalát

Aj vy si často hovoríte, že musíte do jedálnička zaradiť viac zeleninových šalátov? Ja často a hlavne keď som niekde na dovolenke  a nemusím ho sama pripravovať, tam si viem na dobrom šaláte veľmi pochutiť. Tento fattusch šalát je mimoriadne chutný a výborné je to, že do neho môžete pridať všetko, čo nájdete v záhrade, alebo v chladničke, ale nesmú v ňom chýbať bylinky a opečený chlieb, najlepšie pita. Potrebujeme: 1 pita chlieb 2 stredne veľké paradajky 1 zväzok reďkoviek 2 malé uhorky 1/2 zväzok čerstvého tymianu 1/2 zväzku petržlenovej…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Jogurtový koláč pripravený za 30 minút

Ak chcete mať rýchlu a jemnú pochúťku, vyskúšajte tento recept. Potrebujeme: 1 balenie štrúdľového cesta (plátkového) 8 vajec 1 kg kvalitného smotanového jogurtu 300 g cukru citrónová kôra z polovice citróna vanilková aróma Príprava: Vajcia dobre vymiešame s jogurtom tak, aby mal smotanovú štruktúru. Pridáme cukor, vanilku a citrónovú kôru. Plech vyložíme papierom na pečenie a vylejeme 1/2 jogurtového krému. Na krém položíme plát štrúdľového cesta, vylejeme zvyšný krém a navrch opäť dáme zvyšné štrúdľové cesto. Pred pečením môžeme potrieť rozšľahaným vajcom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Vôňa grilovaného mäsa

Americké kuracie stehná  4 porcie 8 kuracích stehien (cca 700 g) soľ, čierne korenie ½ fľaše  BBQ grilovacej omáčky Príprava a marinovanie: 55 minút Postup: Kuracie paličky umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a dáme do misky. Pridáme 4 lyžice BBQ grilovacej omáčky a necháme 30 minút marinovať. Marinované kuracie paličky dáme na gril a grilujeme na nepriamom ohni do prepečenia (cca 15 – 20 minút). Servírujeme s grilovacou omáčkou. Australian rebierka 4 porcie 800 g bravčových rebierok (z bôčika) 1 fľaša  Sweet Roast grilovacej omáčky soľ potravinová fólia, alobal Príprava…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Vraj najlepšie pečené vajcia na svete. To je SHAKSHUKA

Je to typické stredomorské a severoafrické jedlo a môže sa jesť na raňajky, na obed, alebo aj na večeru. Toto jedlo môžete urobiť na šporáku, alebo ho môžete dokončiť aj v rúre. Sú to v podstate vajcia vo voňavej paradajkovej omáčke. Potrebujeme: 2 lyžice olivového oleja 1 strúčik cesnaku 1 malá červená paprika nakrájaná na plátky, alebo kocky 1 paradajka nakrájaná na kocky 400 g rozdrvených paradajok 1 lyžicu pretlaku 1/2 šálky kuracieho vývaru 1 lyžička mletej papriky trošku štipľavej mletej papriky rasca 2 polievkové lyžice čerstvej petržlenovej vňate 4…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Tento šalát si určite zamilujete

Na prvý pohľad sa vám môže zdať, že doň idú suroviny, ktoré do zeleninového šalátu nepatria. Keď ho urobíte, budete prekvapení vyváženosťou chutí a  ako sa to vlastne všetko k sebe perfektne hodí. Potrebujeme na cca 2 porcie: 1/2 hlávky ľadového šalátu 1 zrelá sladká hruška 1 hrsť vlašských orechov 10 dkg syra s modrou plesňou Na zálievku: 2 lyžice olivového oleja šťava z pol citróna 1 menšia lyžica medu trošku soli, ale nemusí byť, lebo syr je  slaný Príprava: Šalát natrháme na menšie kusy, hrušku pokrájame na kocky, syr…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Urobte si kimchi – vitamínovú bombu z čínskej kapusty

Fermentácia ovocia a zeleniny je síce aktuálny  trend konzervovania, ale vôbec nie nový spôsob prirodzeného uchovania potravín. Fermentované potraviny nielenže dlho vydržia, ale sú aj veľmi zdravé – to platí aj pre kimchi, kórejskú kvasenú kapustu, ktorú si môžete pripraviť aj u vás doma. Superbabky vám poradia, ako na to. Kórejské národné jedlo kimchi sa obyčajne pripravuje z čínskej kapusty. Existujú však aj varianty receptov s uhorkami, pórom, alebo reďkovkou. Základom je ale čínska kapusta a intenzívnejšiu chuť dodáva cesnak, zázvor a rybacia omáčka. Kimchi je vynikajúci spôsob, ako mať doma v zime  vitamínovú…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Vyprážané kuracie prsia trochu inak

Sú jemné, voňavé, chrumkavé, bez zbytočného oleja. Nehovoriac o tom, že ich príprava je veľmi rýchla. Potrebujete: 50 dkg kuracích pŕs 15 dkg cornflakes 2 lyžice parmezánu 15 dkg hladkej múky 2 vajcia soľ Príprava: Kuracie mäso nakrájajte pozdĺžne. Múku zmiešajte so soľou. Cornflakes rozdrvte vo vrecúšku najlepšie valčekom na cesto a premiešajte s postrúhaným parmezánom. Rezne potom pripravte obvyklým spôsobom. Posypte múkou, namočte vo vajciach a potom obaľte v corflackes. Rúru predhrejte na 180 stupňov. rezne položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte cca  20 – 25…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Domáce mandľové maslo

Veľmi jednoduchá príprava. Získate elixír zdravia. Potrebujete: 3 šálky nesolených mandlí 1 lyžica kokosového oleja (alebo aj iný s neutrálnou chuťou) Postup: Mandle vysypte na plech a dajte do predhriatej rúry (120 stupňov) na 10 – 15 minút. Ešte teplé vložte do výkonného mixéra. Mandle budú prechádzať niekoľkými fázami. Najskôr sa z nich stane hrubšia múka, potom jemnejšia. Ďalším mixovaním sa zmenia na lepkavú pastu. To sa už z mandlí uvoľňujú oleje. Ak mandle obsahujú malo vlastného oleja, pridajte rozpustený kokosový olej (alebo aj iný s neutrálnou chuťou). Miešajte dovtedy,…

Zobraziť viac