Aktuálne Recepty 

Osie hniezda Kamily Magálovej

Keď som sa nedávno s Kamilou Magálovou stretla, prekvapila ma, že reláciu Tajomstvo mojej kuchyne robí už 10 rokov a tento recept je jeden z prvých, ktorý v televízii robila. Je to koláčik, ktorý ju naučila omama. Na cesto potrebujeme: 350 g hrubej múky 5 žĺtkov 1 kocka droždia trochu mlieka 1 pl práškového cukru Plnka: 2 dcl sladkej smotany 2 pl vanilkového cukru 150 g cukru 150 g masla malá hrsť pomletých vlašských orechov Postup: Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Do múky pridáme žĺtky, štipku soli, práškový…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Tomuto krémešu nikto neodolá

Krémeš je naozaj veľká pochúťka. Existuje veľa receptov na jeho prípravu, ale tento je naozaj vynikajúci. Potrebujeme: 600 g lístkového cesta olej 7,5 dl mlieka 150 g kryštálového cukru 1 lyžica hladkej múky 40 g Zlatý klas 4 vajcia 5 dl smotany na šľahanie 80 g práškového cukru 1 vanilkový cukor 1 stužovač šľahačky Postup: Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice, každú rozvaľkáme na dve polovice do tvaru obdĺžnika na hrúbku asi 4 mm. Pomocou valčeka preložíme jeden plát na vodou opláchnutý plech, popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Zemiakový šalát vhodný aj pre deti podľa Mirky Štyriakovej

Tento zemiakový šalát ma naučila moja stará mama. Je vhodný aj pre deti, lebo namiesto majonézy je bešamel. Postup: Zemiaky uvarím v šupke ( u nás minimálne 2 kg), ošúpem a nakrájam na kocky. Zeleninu: hrášok a mrkvu si buď sparím ak mám mrazenú, alebo použijem sterilizovanú mrkvu s hráškom. Pridám veľkú cibuľu na drobno nakrájanú, sterilizované uhorky na drobno nakrájané, 4 vajcia uvarím na tvrdo, postrúham na veľkých slzách a pridám k zelenine BEŠAMEL MASLOVÝ: 1/4 masla roztopím a upražím do ružova s hladkou múkou ( 4 PL), pridám…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Najtrendovejší nápoj tohoročnej zimy: červené víno – čokoláda

Varené víno a horúca čokoláda sú teraz najtrendovejšie horúce nápoje.Kombinácia vína a čokoládovej chuti je príjemná. Aj somelieri vedia, že, červené víno výborne harmonizuje s čokoládou. Veď aj niektoré odrody hrozna ako je Merlot, Nero d’Avola alebo Malbec, majú mierne čokoládovú arómu, ktorá zaokrúhľuje chuť červených vín vyrobených z nich. Gurmáni si zase radi vychutnávajú dobré červené víno spolu s malým kúskom mliečnej  alebo tmavej čokolády. Aj pri pečení dezertov, alebo varení omáčok je  kombinácia červeného vína a kakaa obľúbená.SUPERBABKY vám ponúkajú  jednoduchý základný recept, ktorý môžete podľa seba dochutiť.…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Hrnčekový makový koláč

Bude nám stačiť klasický hrnček, ktorý má objem približne 250 ml. Opražené mandľové lupienky na vrchu môžete nahradiť čokoládovou polevou, džemom, alebo len tak pocukrovať. Potrebujeme: 2 vajcia 1 a ½ hrnčeka práškového cukru 2 hrnčeky plnotučného mlieka 1 a ½ hrnčeka celého maku 1 balenie prášku do pečiva ½ hrnčeka oleja, alebo rozpusteného masla 2 hrnčeky hladkej múky Postup: Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka. K žĺtkom pridáme 1 hrnček práškového cukru a vyšľaháme do peny. K žĺtkom s cukrom pridáme mak, mlieko a zamiešame.Po kúskoch pridávame múku a šľaháme,…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Ako sa robí domáci marcipán?

Táto pochúťka má už dlhú históriu a jej príprava je veľmi jednoduchá. Potrebujeme: 150 g mandlí 60 ml vody 150 g cukru mandľová aróma podľa chuti Postup: Mandle najskôr prevarte v horúcej vode. Vodu zlejte cez sito a mandle ošúpte. Ide to veľmi ľahko. Vysušte ich utierkou a potom ich na 20 minút vložte do mrazničky. Vyberte a rozmixujte na homogénnu hmotu. V hrnci nechajte zovrieť vodu a rozpustite v nej cukor. Varte tak dlho, kým sa zo sirupu nebude dať urobiť guľôčka (skúška: lyžičkou nalejte trošku hmoty do studenej…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Koložvárska kapusta, ale naozaj veľmi dobrá!

Dnes sme mali na obed toto chutné jedlo. Trošku prácne, kým si všetko pripravíte, ale potom sa už len zapečie a všetci si oblížu prsty. Potrebujeme: 1 kg kyslej kapusty 1/4 kg guľatej ryže 1/2 kg bravčového plieska 1-2 chutné klobásky 2 cibule 2 bobkové listy čierne korenie 2 strúčiky cesnaku 1/2 lyžičky červenej mletej papriky 1/2 lyžičky rasce soľ masť 1 sladkú smotanu 1 kyslú smotanu Postup: Mäso pomelieme na mlynčeku. Na masti orestujeme jednu cibuľu pridáme cesnak, mäso, rascu, bobkový list, korenie, papriku a soľ. Premiešame, kým mäso…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Tvarohové pagáčiky, ktoré sa veľmi rýchlo míňajú

Sú ešte teplé, ale musela som ich rýchle odfotografovať, lebo tuším budem musieť urobiť ešte jednu várku, tak sa míňajú už teraz ráno. Potrebujeme: 250 g hladkej múky 250 g Smetolu 250 g tvarohu 1/2 kelímka kyslej smotany 1/2 lyžičky prášku do pečiva 1 lyžička soli 1 vajce + vajce na potretie Postup: Suroviny rýchlo spracujeme na homogénnu masu. Pripravíme si 2 plechy s papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, najlepšie teplovzdušný program. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Vykrajujeme kolieska a ukladáme na…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Ako upiecť takúto úžasnú bagetu? Tu je jedna finta, o ktorej ste pravdepodobne nevedeli

Dnes sa už domáce pečivo v našich končinách pečie vo veľkom. Obľúbený je kváskový, či zemiakový chlieb, ale keď vyskúšate takúto bagetu raz, budete ju musieť robiť pravidelne. Potrebujeme: 3,5 dcl  letnej vody 1 lyžička cukru 1 balenie sušeného droždia 1 lyžička soli 1 lyžica oleja 500 g hladkej múky 1 lyžica jedlej sódy Postup: Do vody nasypeme cukor, sušené droždie a zasypeme trochou múky. Zamiešame a necháme 15 minút vykysnúť. Potom postupne pridávame múku, soľ, olej a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme a necháme kysnúť asi 1 a pol hodiny.…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Tento cheesecake je japonský dômyselný vynález

Celý svet sa čuduje, aký je jednoduchý a pritom fantastický. Potrebujeme len tri suroviny, aby sme dosiahli úžasne jemnú, nadýchanú chuť. 3 vajcia 120 g kvalitnej bielej čokolády 120 g mascarpone Čokoládu nalámeme na malé kúsky a roztopíme vo vodnom kúpeli. Oddelíme žĺtka od bielkov. Bielka vyšľaháme do tuhej peny. Roztopenú čokoládu, ktorá vychladla na izbovú teplotu, zmiešame s mascarpone. Pridáme žĺtka, dôkladne premiešame. Vyšľahané bielka pridávame postupne. Vďaka ním bude torta nadýchaná. Z tohto množstva je najlepšia forma o priemere 20 cm. Vysteľte ju papierom na pečenie do výšky…

Zobraziť viac