Aktuálne Dobré rady 

Univerzálny liek – jednoducho to je púpava

V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na zápalové procesy v obličkách, v pečeni, ako aj na žlčové kamene, pri gastritíde, ale aj na rôzne choroby kĺbov. Hovorí sa, že púpava je elixír dlhovekosti. Ako ho pripraviť? cca 2 litre púpavových hlavičiek 500 g hnedého, alebo kryštálového  cukru 200 ml vody Kvety púpavy treba natrhať skoro ráno a okamžite vložiť do trojlitrovej sklenenej nádoby. Striedajte vrstvu púpavy s vrstvou  cukru. Keď je nádoba naplnená do polovice, opatrne premiešajte drevenou vareškou a položte na…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Štrúdľa jednoducho a rýchlo podľa Mirky Štyriakovej

Samozrejme, aj ja si to rada uľahčím a urobím štrúdľu z kúpeného lístkového cesta. Moji chlapi si ju rozkázali a keďže som hotové cesto nemala, tu je môj recept na výborné rýchle cesto na závin. Potrebujeme: 500 g hladkej múky 250 g zmäknutého masla 2 dcl jogurtu ( môže aj kyslé, či sladké mlieko) 1 lyžica kryštálového cukru štipka soli Postup: Všetky prísady si  zmiešame v miske. Platí, že ak je cesto husté, pridáme mlieko. Necháme postáť 1 hodinu v chlade.Potom urobíme 4 bochníky, ktoré na tenko rozvaľkáme a plníme…

Zobraziť viac
Aktuálne Krása 

Máte riedke vlasy? Odborníčka poradí, aký účes, strih, či farbu použiť na zakrytie tohto problému.

Áno, je to problém čoraz väčšieho počtu žien, hovorí pani Iveta Suchardová. Riešenie závisí od analýzy vlasového vlákna. Vlasy sú totiž ako veľké črevo. Ak nemáte zdravé črevá, ak máte hormonálnu poruchu, alebo problém so štítnou žľazou, nepomôžu žiadne lieky proti padaniu vlasov. Ja odporúčam tekutú harmonelu a užívanie probiotík na črevá. Veľkú úlohu zohráva aj psychika. Nad všetkým sa treba zamyslieť. Mojim krédom je s každou klientkou si v pohode sadnúť, porozprávať sa s ňou, vliať pozitívnu energiu. Potom sa rozhodnem, aký strih bude najvhodnejší. Používam aj trvalú podľa…

Zobraziť viac
Aktuálne Vaše príbehy 

To viete, ja už nemám muža, zomrel mi. Nemá mi kto pomôcť navariť, nakrájať a tak… aj jeho dôchodok mi chýba, z jedného, veď viete, ako to je.“

A vy ešte máte muža? Viete kde si môžete kúpiť kašmírové sako za 16 eur? Také, ktoré vám dobre padne na prsiach, i na bruchu a netreba na ňom skrátiť rukávy, ani si ich pri chôdzi pridŕžať v pästiach? Vo Vintage, teda v second hande. A keď sa postavíte do radu pred otvorením obchodu v deň „novej kolekcie“ (nemajú radi keď poviete nový tovar, opravia vás) objavíte aj iné poklady. Mám aj baloňák Burberry za 21 eur. A nie je to fejk. Čakajúc v tomto rade som sa niekoľkokrát stretla…

Zobraziť viac
Aktuálne Dobré rady 

„Ako môže umierať človek, keď mu šalvia rastie v záhrade?“ – kladie otázku alchymista v starodávnom herbári.

Jej latinský názov salvia, sa odvodzuje od slova salvus, čo v preklade znamená zdravý. O liečivej sile šalvie nepochybovali Egypťania, ktorí ju zvelebovali ako,, záchrancu života“, starí Gréci ju nazývali ,,bylina nesmrteľnosti“ a Rimania ,,elixírom života“. V roku 1551 anglický botanik William Turner (1508 – 1568) napísal, že šalvia dodáva telu energiu, posilňuje pamäť a pozdvihuje myseľ. Skúsený nemecký bylinkár Hieronymus Bock (1498 – 1554) v roku 1539 o šalvii povedal: „Spomedzi všetkých trvaliek sotva nejaká prevyšuje šalviu, pretože tá slúži lekárovi, kuchárovi, vinárovi, chudobnému aj bohatému.“ Číňania si šalviu…

Zobraziť viac
Aktuálne Predstavujeme vám 

Končí sa obľúbená séria Worthingtonovci. Musíte mi veriť

Záverečný, šiesty diel bestsellerovej regentskej série Elly Quinnovej s názvom Musíte mi veriť je plný vášne, dobrodružstiev a vtipných zápletiek. Spoznáme v ňom mladšiu sestru Augustu Viversovú, ktorú namiesto manželstva láka šíry svet. Mimochodom, všetko sa to začalo v roku 2022, kedy vyšiel prvý diel Tri týždne do svadby. Odvtedy každý rok dva diely. Markíz hľadá manželku, Začalo sa to bozkom, Markíz a ja, Môj prvý gróf a teraz sa ich sága uzatvára. Treba povedať, že si získala množstvo fanúšičiek, ktoré netrpezlivo čakali na každý nový diel. Staršie sestry lady Augusty Viversovej si…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Strapačky, alebo halušky s kyslou kapustou. Ako si ich prípravu uľahčím?

Toto jedlo u nás patrí medzi zimné. Máme vlastnú naloženú kapustu a tak ich varím pomerne často, hlavne od vtedy, čo som si osvojila trik mojej sestry. Vždy ma odrádzalo od varenia zemiakových halušiek strúhanie na strúhadle. Odniesli si to aj hánky, alebo aj nechty. Sestra, odkedy sa vydala, vyvára každú sobotu zemiakové halušky a s tvarohom a kôprom.  “ A kto ti tie zemiaky stále strúha?“ pýtala som sa jej a ona že mixér, ale musí byť výkonný. A tak už ani ja inak halušky nerobím. Jednoducho dám do…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Pravé moravské koláče od tety Haničky

Potrebujeme: Cesto: 8 lyžíc hladkej múky 10 lyžíc polohrubej múky 1 balenie sušeného droždia 2 lyžice kryštálového cukru 1 vanilkový cukor štipka soli 2 žĺtky 1/4 l mlieka 3 lyžice oleja Tvarohová plnka: 1 kocka tučného tvarohu 2 ks vanilkový cukor 1 žĺtko 1 lyžice hrozienok namočených v rume slivkový lekvár Posýpka: 150 g roztopeného masla 3 lyžice práškového cukru 3 lyžice hrubej múky 1 vajce na potretie Postup: Všetky ingrediencie na cesto v miske dôkladne premiešame, kým sa cesto neoddeľuje od steny misy. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na…

Zobraziť viac
Aktuálne Vaše príbehy 

Máte vrásky, biele vlasy, alebo pár kíl navyše? Je to privilégium, ktoré je mnohým odopreté!

Mnohé z nás sa nachádzajú v novej etape života. Sú v tom veku, keď pri pohľade do zrkadla vidia vrásky, biele vlasy a o pár kíl viac alebo menej. Naokolo vidia mladé ženy vo veku 25 rokov a povzdychnú si s nostalgiou. Ale príliš často zabúdajú že aj ony mali 25 rokov, rovnako ako tie dnešné ženy. Na jednej strane je mladosť a radosť zo života, na druhej strane je múdrosť, skúsenosti a dobré srdce. Dosiahli ste zatiaľ každý cieľ v situáciách, ktoré ste zažili. Mali ste 30, 40, 50,…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Tento cheesecake je japonský dômyselný vynález

Celý svet sa čuduje, aký je jednoduchý a pritom fantastický. Potrebujeme len tri suroviny, aby sme dosiahli úžasne jemnú, nadýchanú chuť. 3 vajcia 120 g kvalitnej bielej čokolády 120 g mascarpone Čokoládu nalámeme na malé kúsky a roztopíme vo vodnom kúpeli. Oddelíme žĺtka od bielkov. Bielka vyšľaháme do tuhej peny. Roztopenú čokoládu, ktorá vychladla na izbovú teplotu, zmiešame s mascarpone. Pridáme žĺtka, dôkladne premiešame. Vyšľahané bielka pridávame postupne. Vďaka ním bude torta nadýchaná. Z tohto množstva je najlepšia forma o priemere 20 cm. Vysteľte ju papierom na pečenie do výšky…

Zobraziť viac