Aktuálne Recepty 

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak vždy boli rovnako chutné. Na vlašský sme už dávnejšie recept uverejnili a tu je na feferónový:

Potrebujeme:

  • 1 cibuľu
  • 1/2 pohára guľatých feferóniek
  • 1/2 pohára nakrájanej zaváranej kapii
  • 1/2 konzervy hrášku
  • 10 dkg syra aidam pokrájaného na tenké plátky
  • soľ
  • cukor
  • ocot podľa chuti

Postup:

Cibuľu nakrájame na kolieska, uvaríme v slanej vode s octom a cukrom ( asi 10 minút). Scedíme a necháme vychladnúť.  V mise zmiešame s ostatnými surovinami, dochutíme cukrom a octom. Vložíme do zaváracej fľaše, uzavrieme a necháme cez noc v chladničke odležať. Občas premiešame, aby sa šťavy prepojili. Podávame s čerstvým pečivom, alebo ako hovoríme v nadpise s treskou, či s vlašským šalátom.

Text a foto: Edita Krislová

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články