Ako to robím ja Aktuálne 

Pravá domáca malinová zmrzlina

V žiadnej cukrárni nedostanete takúto kvalitnú zmrzlinu, ktorú si môžete vyrobiť doma za pár minút a nepotrebujete ani stroj na zmrzlinu, len kvalitný mixér, ktorý má nože aj na ľad. Nasypete do neho 200 g zmrazených malín, pridáte 1 šľahačkovú smotanu a cca 2 lyžice kryštálového cukru + jeden vanilkový cukor  (najlepšie z pravej vanilky). Všetko spolu rozmixujte. Niekoľkokrát musíte mixéru pomôcť, vypnúť ho a lyžicou zmes premiešať a máte tú najchutnejšiu zmrzlinu, akú ste kedy jedli. Neveríte? Vyskúšajte! My sme ju dnes mali a veľmi nám všetkým chutila. Ak…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Dnešné rožky sa mi naozaj vydarili!

Nedávno sme zdieľali video, ako sa robia klasické, chutné rožky, ktoré nám kedysi, keď sa ešte poctivo vyrábali, tak chutili. Páčil sa mi ten recept a tak som si povedala, že to musím vyskúšať. Potrebujeme: 300 g hladkej múky extra 200 g polohrubej 40 g čerstvého droždia 1 a 1/2 lyžičky soli 50 g rozpusteného masla 3 dl letnej vody 1 lyžičku cukru do kvásku Najskôr si urobíme z vody, droždia a cukru kvások. Asi po 10 minútach som ho pridala k múke a soli a miesila ručným šľahačom, lebo…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Ako robím domáce müsli tyčinky?

Keď chcem, aby boli naozaj kvalitné a z tých surovín, ktoré mám najradšej, urobím si ich sama. Na tie moje potrebujeme: Potrebujeme: 100 g mandlí (lieskových orieškov) 100 g vlašských orechov 100 g sezamových semienok 100 g ovsených vločiek 100 g hrozienok 125 g masla 3 lyžice hnedého cukru 3 lyžice medu Postup: Orechy nasekáme a spolu s vločkami vysypeme na plech a dobre premiešame. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 180 stupňov a semienka pečieme cca 30 minút. Medzitým v kastróliku rozpustíme maslo, potom pridáme cukor a miešame minimálne 10 minút,…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Hlivová polievka na spôsob guláša

V našej rodine patrí medzi najobľúbenejšie polievky. Ako ju robím: Potrebujeme: 1/2 kg čerstvej hlivy ustricovej 2 väčšie zemiaky 2 hrste krúp 1 menšiu domácu údenú klobásku 2 stredne veľké cibule 2 strúčiky cesnaku 1 dl oleja 1 lyžica hladkej múky korenie soľ rasca paprika petržlenová vňať 1 lyžička majoránky na špičku noža čili Príprava Krúpy umyjem a nechám vo vode nabobtnať aspoň hodinu. Dám na sporák variť a pridám očistenú a nakrájanú hlivu a klobásku. Hlúbiky neodhadzujem, ale krájam ich na tenké kolieska, aby sa tiež prevarili. Posolím. Medzitým…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Keď chceme niečo zmeniť, každý musí začať od seba!

Polovicu života som prežila v minulom režime. Moji rodičia boli robotníci, ale mali sme sa veľmi dobre. Žili sme v peknom rodinnom dome so záhradou, kde sme si všetko dopestovali. Mali sme veľa ovocných stromov, ktoré sadil otec, strihal ich, staral sa o ne. V zime sme jedli len jabĺčka z našej úrody. Boli vynikajúce. Veľmi nám chutili postrúhané s mrkvou, medom a s citrónovou šťavou. V sobotu bola vždy na obed fazuľová polievka na sladko s domácimi slížami. Otec mal svoj veľký tanier, z ktorého jedol len takúto kvalitnú…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Najčítanejšie 

Niekoľko jednoduchých cvikov zameraných na udržanie stability

Séria týchto cvikov ma zaujala. Vyskúšala som ich a zistila som, že keď sa robia naozaj poctivo, tak sú veľmi účinné. Vymyslel ich pre nás, ľudí v zrelom veku fittness inštruktor Lawrence Biscontini. Sú zamerané hlavne na udržanie rovnováhy, čo je už v našom veku niekedy aj zložitejšie.  Cviky si vyžadujú koordináciu hornej a dolnej časti tela. Mali by sme ich cvičiť každý deň a celá zostava trvá asi 30 minút. Poloha v tvare X.  Postavte sa na pravú nohu a celé telo nakloňte doľava. Pravú ruku napnite smerom k…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Najčítanejšie 

Aká som, taká som, pre seba dobrá som!

Milé Superbabky! Volám sa Jana, mám 63 rokov a napriek tomu, že všade čítam články o tom, ako treba schudnúť, zdravo sa stravovať, športovať, ja som so sebou spokojná,hoci vážim takmer 90 kilogramov. Poviem vám, prečo som spokojná. Nevidím totiž dôvod na to, aby som schudla. Zjem všetko, čo mi chutí, v ničom sa neobmedzujem, ale ani nepreháňam a napriek tomu som zdravá. Nedávno som bola na preventívnej prehliadke a všetky výsledky mám normálne. Dokonca aj po schodoch na štvrté poschodie vvbehnem bez toho, aby som sa zadýchala. Napriek tomu,…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Chcem vám odporučiť jednu fantastickú letnú kombináciu

Potrebujeme kvalitný olivový olej, cesnak, parmezán, možno trošku soli a ako prílohu domáce rajčiny. Najskôr nastrúhame parmezán. Potom roztlačíme 3 – 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti a veľkosti). Zalejeme olivovým olejom, aby bol parmezán a cesnak ponorený. Podľa chuti osolíme. Hotovo! Toto je namiesto masla, paštéty, syra…. Stačí rajčiny poliať touto zmesou. K tomu výborný domáci chlebík. Pre mäsožravcov možno kvalitná klobáska na tenko nakrájaná, chorizo…Zmes si môžeme pripraviť aj do zásoby na niekoľko dní. V chladničke vydrží. Ja som na túto dobrotu čakala, kým mi nedozrejú mäsité paradajky z…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

V zime si radi pochutíme na paprike plnenej kapustou

Je to vynikajúca príloha k mäsitým jedlám. Potrebujeme: 2 kg paprík 500 g kapusty horčicové semienko bobkový list rascu soľ Na nálev: 1,5 l vody 0,5 l octu 160 g cukru 50 g soli Postup: Papriky umyjeme a očistíme. Kapustu nastrúhame, osolíme, pridáme rascu a necháme chvíľu odpočívať. Potom papriky naplníme kapustou, ale veľmi netlačte, aby nepraskli. Na dno každého pohára dáme lyžičku horčicového semienka, 1 bobkový list, vložíme papriky a zalejeme prevretým a vychladnutým nálevom. Navrch kvapneme niekoľko kvapiek oleja. Poháre uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri 90 stupňoch.…

Zobraziť viac