Navigácia
Recepty 

Varíme zdravo, chutno a hospodárne – džatky

Táto kuchárska kniha vyšla v roku 1955, má 660 strán a podľa môjho odhadu je tam aj 5 tisíc receptov, dobrých rád a návodov. Včera som robila džatky. Je to jednoduché zemiakové jedlo, z ktorého sa za pár centov naje celá rodina.

Potrebujeme:

  • 800 g zemiakov
  • 100 g hladkej múky
  • 40 g masti
  • 40 g údenej slaniny
  • 60 g cibule
  • voda
  • soľ

Očistené zemiaky pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ich scedíme, pridáme hladkú múku, premiešame a necháme na okraji sporáka asi 5 minút. potom vypracujeme na hladké cesto, z ktorého formujeme malé guľky, veľkosť  menších orechov. Do rozpálenej masti pridáme pokrájanú údenú slaninu, nakrájanú cibuľu, dobre popražíme a polejeme guľky.

Ja som to ešte vylepšila, že som pridala  na tanier kyslú smotanu a všetko som posypala  pažítkou.

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Podobné články