Aktuálne Recepty 

Tie najlepšie šišky podľa vychýrenej kuchárky Silvii Pilkovej

Túto skvelú ženu a gurmánku sme vám už v našom magazíne predstavili. Uverejnili sme aj niekoľko jej receptov. Veľmi ste si ich pochvaľovali, že recepty sú veľmi presné a vyvážené a že jedlo sa vám podarilo. Veríme, že aj tieto šišky potešia celú vašu rodinu. Kvások: 250 ml vlažného mlieka 1 PL kryštálového cukru 42 g droždia Cesto: 500 g hladkej múky Štipka soli 2 PL práškového cukru 2 žĺtky 1 vajce 1 PL citrónovej kôry 50 ml rumu 50 ml rozpusteného masla masť na vyprážanie práškový cukor na obaľovanie…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Zabudnutý recept

Minule mi dcéra hovorí: “Mami, ty si kedysi robila takú veľmi dobrú plnenú papriku. Nejaká pomazánka v nej bola, či – čo!” Presne tak, vynikajúce pohostenie pre návštevu, ale aj pre rodinu len tak na zahryznutie. Potrebujeme: 3 červené, alebo aj zelené papriky 150 g masla 1 syr v črievku 5 varených vajec na tvrdo 5 dkg strúhaného syra podľa chuti 1 slabú lyžičku horčice korenie soľ Vajíčka uvaríme na tvrdo. Zmäknuté maslo vymiešame so syrom a horčicou, pridáme 2 na drobno pokrájané vajíčka, postrúhaný syr, korenie, soľ. Všetko dobre…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Recept nášho detstva -vtáčie mlieko

 Potrebujeme: 80 g kryštálového cukru 20 g maizeny 6 dl mlieka 2 vajcia Postup: Z bielkov a polovičky cukru ušľaháme tuhý sneh. Mlieko dáme variť. Keď vrie, malou lyžičkou zavárame snehové halušky, ktoré na slabom ohni povaríme. Po uvarení vyberieme na misu a do mlieka pridáme druhú polovicu cukru. Do vriaceho mlieka s cukrom prilejeme v malom množstve studeného mlieka rozmiešanú maizenu so žĺtkami a povaríme. Uvarený krém vylejeme do misky. Navrch pokladieme snehové halušky. Kto má rád, môže ich ešte posypať škoricou.

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Tvarohové pagáčiky pre silvestrovských hostí

Sú ešte teplé, ale musela som ich rýchle odfotografovať, lebo tuším budem musieť urobiť ešte jednu várku, tak sa míňajú už teraz ráno. Potrebujeme: 250 g hladkej múky 250 g Smetolu 250 g tvarohu 1/2 kelímka kyslej smotany 1/2 lyžičky prášku do pečiva 1 lyžička soli 1 vajce + vajce na potretie Postup: Suroviny rýchlo spracujeme na homogénnu masu. Pripravíme si 2 plechy s papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, najlepšie teplovzdušný program. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Vykrajujeme kolieska a ukladáme na…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Údená slanina bez údenia

Za tento recept sa vám väčšina chlapov naozaj poďakuje. Skoro všetci milujú slaninu a pripravená doma im bude mimoriadne chutiť. Potrebujeme: 1 kg surovej prerastenej slaniny 2 veľké strúčiky cesnaku 3 lyžičky mletého čierneho korenia Marináda: 2 hrste cibuľových šupiek 5 sušených sliviek 2 bobkové listy 200 g soli 2 polievkové lyžice cukru Postup: Ingrediencie na marinádu zalejeme 1 litrom vody a privedieme do varu. Medzitým slaninu dôkladne umyjeme a prekrojíme na dva pozdĺžne kusy. Vložíme do vriacej marinády a varíme presne 25 minút na miernom ohni. Odložíme z ohňa…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Už rozmýšľate, aké bude pohostenie na Silvestra? Môj recept na vynikajúce chlebíčky

Môj manžel si bez nich už ani nevie predstaviť posledný deň v roku. Chlebík si vždy upečiem sama, aby bol večer úplne čerstvý (viď. staršie recepty). Majonézu tiež robím domácu. Bývame na dedine a tak máme čerstvé vajíčka. Na majonézu potrebujeme: 1 celé vajce 1 kopcovitá lyžička francúzskej horčice šťava z 1/2 citróna soľ 2 dl oleja bylinky: pažítku, kôpor, petržlenová vňať ( to všetko mám v mrazničke) Príprava: Dôležité je, aby všetky suroviny, okrem byliniek, mali rovnakú – izbovú teplotu. Do vysokej nádoby rozbijem vajce, pridám horčicu, soľ a…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Čokoládový košíček

Ako ho jednoducho pripravíte uvidíte na videu. Potrebujete: 400 g horkej čokolády 100 g bielej čokolády 250 ml šľahačky 50 ml kvalitného marhuľového džemu Čokoládu nakrájajte a rozpustite nad parou. Za lyžičku rozpustenej čokolády nalejte na dezertný tanierik. Nafúknite balónik, namočte v čokoláde a položte na čokoládový podstavec. Keď čokoláda stuhne, jednoducho balón prepichnite a vytiahnite. Medzitým rozpustite nad parou bielu čokoládu a do vychladnutej zamiešajte šľahačku. Týmto krémom naplňte košíčky a ozdobte džemom, ale môže to byť aj čerstvé drobné ovocie. Zdroj Leckersmecker.de

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Kokosová roláda podľa Ľubici Žugecovej

Táto kokosová roláda je bez pečenia, takže je veľmi rýchlo hotová. Potrebujeme: 5 balíčkov marína keksov 18 dkg cukru 2 lyžice kakaa 2 lyžice rumu 1 pohár silnej kávy aj s usadeninou 15 dkg kokosu z toho 5 dkg na posypanie Plnka 10 dkg masla 2 žĺtka 10 dkg cukru Keksy rozdrvíme, alebo rozmixujeme, pridáme ostatné suroviny a spracujeme na cesto. Rozvaľkáme ho na potravinárskej fólii, ktorú posypeme zvyšným kokosom. Pripravíme si plnku tak, že všetky tri suroviny dobre vymiešame, aby bola nadýchaná. Rozotrieme na rovnomerne na cesto. Zrolujeme a…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Šťavnatý makovo – jablkový závin od Ľubky Žugecovej

Skúsená kuchárka, ako je Ľubka Žugecová varí a pečie bez receptov, všetko už má v oku. Ale pre vás, aby sa vám naozaj podaril, vyhľadala starý osvedčený recept. Potrebujeme: 600 g polohrubej múky 60 g práškového cukru 2 žĺtka 50 g kvasníc 2 dcl mlieka 250 g masla žĺtko na potretie cesta Plnka: 22 dkg pomletého maku 25 dkg cukru 4- 5 veľkých jabĺk 2 balíčky škoricového cukru hrozienka podľa chuti (asi dve veľké lyžice)   Postup: Vo vlažnom mlieku rozpustíme cukor, pridáme kvasnice, pripravíme kvások. Do vykysnutého kvásku pridáme…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Skoro dvojmetrový chlap Ján Juran maľuje krásne medovníčky

“Ľahko sa mu maľuje, keď má kvalitný podklad,” neodpustí si poznámku, tak ako v každom manželstve, pani Majka.”Ja som sa medovníčky naučila piecť od jednej starej medovnikárky zo Záhoria.” A keďže sa už roky poznáme a viem, že sa Majke vždy podaria, musí to byť dobrý recept. Prezradila nám ho : Potrebujeme: 15 dkg cukru 10 dkg medu 8 dkg tuku (Majka dáva Smetol) 2 celé vajcia škorica klinček citrónová kôra 1 lyžička jedlej sódy 30 dkg hladkej múky T 650 Postup Vypracujeme na doske hladké cesto a necháme v…

Zobraziť viac