Aktuálne Recepty 

Rýchly a neskutočne dobrý jablkový koláč. Len zmiešate všetky suroviny a vylejete na plech.

Ak máte jablká, využite ich na tento vynikajúci, rýchly a  šťavnatý koláč. Potrebujeme: 400 g polohrubej múky 600 postrúhaných jabĺk 300 g práškového cukru 2 dl oleja 3 vajcia 2 lyžičky kakaa 2 lyžičky sódy bikarbóny 1 vanilkový cukor asi 2 hrste nasekaných orechov Na potretie: džem, najlepšie ríbezľový čokoláda na polevu Všetky suroviny spolu v mise zamiešame a vylejeme na tukom vytretý a múkou posypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 – 40 minút. Ešte teplý potrieme džemom. necháme vychladnúť a polejeme roztopenou čokoládou. Moja dobrá rada:…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Jednoduchý maďarský makový koláč podľa tety Edity

Pre milovníkom makových koláčov výborný a veľmi jednoduchý recept. Na cesto potrebujete: 30 dkg hladkej múky 1 lyžica cukru 1 vajce 0,5 dl mlieka 5 dkg rozpusteného masla štipka soli Na plnku: 15 dkg mletého maku 10 dkg cukru Na potretie: 8 dkg rozpusteného masla Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Zmiešajte mak s cukrom, podľa chuti môžete pridať aj nastrúhanú citrónovú citrónovú kôru. Do múky pridajte soľ, cukor, vajce, rozpustené maslo a toľko mlieka, aby vzniklo vláčne cesto.  Cesto rozvaľkáme do obdĺžnikového tvaru, potrieme rozpusteným maslom a rovnomerne posypeme…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Krásne nadýchaná Paska – veľkonočný chlieb

Potrebujeme: Na cesto: 340 g hladkej múky 1 balíček Droždia Dr. Oetker ½ KL soli 20 g cukru 50 g zmäknutého masla 130 ml vlažného mlieka 1 PL vlažnej vody 1 vajce Na potretie: 1 vajce Okrem toho potrebujeme: Potravinársku fóliu Tortovú form (Ø 20 cm) Postup: Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme maslo, mlieko, vodu a vajce a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto v mise zakryjeme potravinárskou fóliou a fóliu uprostred prepichneme nožom, aby sa cesto neparilo. Necháme asi 2 hodiny…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Grün sosse – nemecká veľkonočná zelená bylinková omáčka s domácou majonézou

Je to v Nemecku typická veľkonočná príloha a robí sa tak, že jednoducho zmiešate majonézu s bylinkami. Ja som použila medvedí cesnak,  pažítku a petržlenovú vňať. Všetky bylinky som nadrobno nasekala a zmiešala s majonézou. Je to vynikajúca príloha a s bylinkami je aj tá majonéza zdravšia.   Ak chcete mať naozaj čerstvú a kvalitnú majonézu bez konzervantov, urobte si ju doma sami. Ja ju robím vždy vtedy, keď sú sviatky a budeme mať zemiakový šalát. Na čo musíte predovšetkým dbať: aby boli vajíčka čerstvé, najlepšie domáce a všetky suroviny…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Čokoládové rezy s višňami. Dokonalé!

Jemná horká čokoláda a višne vytvárajú lahodnú pochúťku. Cesto: 150 g jemnej horkej čokolády 5 vajec 150 g masla 150 g cukru 80 g hrubej múky Plnka: 200 g nahrubo posekanej horkej čokolády 400 g šľahačkovej smotany 1 lyžica vanilkového cukru 1 pohár zaváraných višní Okrem toho: 1 čokoládu na polevu (môže byť čokoláda na varenie) višne na ozdobu Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Oddelíme žĺtka od bielkov. Maslo vymiešame s cukrom, schladenú, ale ešte teplú čokoládu vmiešame do krému. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Do krému…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Urobte si fattusch šalát. Je to jedlo z libanonskej kuchyne.

Aj vy si často hovoríte, že musíte do jedálnička zaradiť viac zeleninových šalátov? Ja často a hlavne keď som niekde na dovolenke  a nemusím ho sama pripravovať, tam si viem na dobrom šaláte veľmi pochutiť. Tento fattusch šalát je mimoriadne chutný a výborné je to, že do neho môžete pridať všetko, čo nájdete v záhrade, alebo v chladničke, ale nesmú v ňom chýbať bylinky a opečený chlieb, najlepšie pita. Potrebujeme: 1 pita chlieb 2 stredne veľké paradajky 1 zväzok reďkoviek 2 malé uhorky 1/2 zväzok čerstvého tymianu 1/2 zväzku petržlenovej…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Maková torta bez múky

Aj bez múky môžete pripraviť výbornú tortu s mletým makom a kakaovými bôbmi Dr. Oetker. Náročnosť: jednoduchá príprava Čas prípravy: asi 30 minút Vystačí na: asi 12 kusov Potrebujeme: Na cesto: 5 žĺtkov 200 g cukru 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker 2 olúpané a nahrubo nastrúhané jablká 120 g 100 % Maku mletého Dr. Oetker 120 g mletých lieskových orieškov 1 KL Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker citrónová šťava z 1 citróna 5 bielkov Na polevu a posypanie: 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker 1…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Rizoto s medvedím cesnakom

Rizoto je dnes veľmi módne jedlo, tak prečo nevyužiť na jeho prípravu obrovskú silu prírody – medvedí cesnak? Potrebujeme: 2 poháre obyčajnej ryže 1 stredne veľkú cibuľu 1 a 1/2 pohára bieleho vína 1 a 1/2 pohára vody veľa medvedieho cesnaku olej soľ korenie parmezán Postup: Cibuľku opečieme na oleji, pridáme ryžu, spolu orestujeme a zalejeme vínom a vodou. Osolíme, okoreníme a necháme asi 20 minút pomaly vrieť. Nezakrývať! Keď je ryža al dente, pridáme nakrájaný medvedí cesnak a nastrúhaný parmezán a vypneme platňu. Prikryjeme a necháme dôjsť. Ak máme,…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Pizza s mojim zlepšovákom. Veľmi chutná.

Dostali sme chuť na pizzu. Robím ju pomerne často, ale teraz mi napadol taký zlepšovák, že namiesto postupného pridávanie ingrediencii na cesto som ich jednoducho rozmixovala a touto hmotou som potrela cesto. Cesto: 1/4 l letnej vody 1/3 čerstvého droždia štipka cukru (na kvások) lyžička soli cca 1/4 kg hladkej múky Na plnku: 1 kápia 1 menšia paprika 1 menšia cibuľa 2 strúčiky cesnaku 4 menšie paradajky obľúbený tvrdý syr podľa chuti 10 dkg sušenej šunky olivový olej Príprava: Po vykysnutí som cesto na veľmi tento rozvaľkala a potrela olivovým…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Ovocné tortičky z najlepším tvarohovým krémom

Sú vynikajúce a na veľkonočné sviatky ako stvorené. Kúpte hotové lístkové cesto a drobné ovocie. Cesto povykrajujte na veľkosť formičiek. Formičky zľahka potrite olejom, vyložte cesto a upečte v rúre pri 180 stupňov cca 10 – 15 minút. Na tvarohový krém potrebujeme: 175 g masla 325 g  tvarohu 90 g práškového cukru 65 g kondenzovaného mlieka 1 vanilkový cukor 1 lyžička koňaku, alebo dezertného vína Príprava: Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom, potom po častiach pridávajte kondenzované mlieko, stále miešajte. Tvaroh pretlačte cez sito a pridajte do krému.…

Zobraziť viac