Dobré rady Najčítanejšie 

Po šesťdesiatke som sa vzdala niektorých vecí a môj život je zrazu oveľa krajší

Existuje  také príslovie, že ak chceš byť šťastný, tak ním buď! Väčšinou si totiž človek za to, že je nešťastný, môže sám.  Sú ľudia, ktorí si život naozaj užívajú, iní zase stále majú dôvod byť nespokojní, závidia, žiarlia a prípadne majú v sebe ďalšie negatívne emócie. Zdroj životných problémov by nikto nemal hľadať vo svojom okolí, ale v sebe. Treba si nájsť čas, sadnúť si a popremýšľať, čo nám chýba ku šťastiu a ako ho dosiahnuť. Možno nemusíte vôbec nič získať, ale naopak musíte sa niečoho zbaviť. Presne v deň…

Zobraziť viac
Dobré rady Najčítanejšie 

Nemusíme sa trápiť. Môžeme žiť krásu života. Na veku nezáleží. Súhlasíte?

Ako je to možné, že malé deti vedia žiť radostne? A ako pribúdajú roky, tak sa viac a viac trápime? Dá sa to porovnať, keď vidíme, ako ide malý žiačik zo školy? Radostne. Poskakuje. Dotýka sa plotov. Usmieva sa. Neskôr popoludní, keď idú domov starší žiaci, väčšinou už sú prihrbení a radostné poskakovanie nevidno… Takto ideme životom. Pribúdajú povinnosti a hlavu máme často plnú ťažoby. Ale dá sa to zmeniť. Ako? Môže pomôcť aj silvova metóda v praxi – na príkladoch v tomto rozhovore Martina s Andreou ukázali, ako sa dá vrátiť k…

Zobraziť viac
Aktuálne Dobré rady 

Dômyselné tipy od svetoznámeho spisovateľa Paola Coelha, ako si užívať život po 50, 60, alebo 70-tke?

V druhej polovici života je najnaliehavejšia otázka šťastia. V prvej polovici života môžete rátať so šťastnou náhodou, výhodnou príležitosťou, so šťastnými hviezdami. S pribúdajúcim vekom si potom uvedomíte, že šťastie je akýmsi životným prostredím, ktoré ste si vytvorili sami vlastnými rukami, vlastným mozgom a plnením svojich snov. Brazílsky spisovateľ Paolo Coelho má 73 rokov, stále píše knihy, v ktorých sa zamýšľa nad tým, čo je pre človeka dôležité a čo druhoradé, ako nájsť vnútornú harmóniu a ovládať všetky svoje emócie.  Prozaik radí svojim čitateľom, ako sa naučiť užívať si život…

Zobraziť viac
Dobré rady Najčítanejšie 

Keď sa ráno zobudíme, máme možnosť rozhodnúť sa, ako budeme tráviť deň. Môžeme si zvoliť, či budeme aktívni a produktívni, alebo leniví a pasívni.

Môžeme si zvoliť, či budeme priateľskí a milí k ľuďom okolo nás, alebo hrubí a nepríjemní. Môžeme si zvoliť, či budeme robiť niečo pre seba a pre iných, alebo len pre seba. Každá z týchto možností má svoje dôsledky, ktoré sa môžu prejaviť v našej nálade, zdraví, vzťahoch, práci, štúdiu, koníčkoch a podobne. Každý deň tiež čelíme rôznym výzvam, ktoré nás môžu posunúť dopredu alebo späť. Môže to byť nejaký problém, ktorý musíme vyriešiť, nejaká príležitosť, ktorú musíme využiť, nejaká prekážka, ktorú musíme prekonať, nejaká zmena, ktorú musíme prijať alebo…

Zobraziť viac
Dobré rady Najčítanejšie 

Čím zrelšia žena, tým červenší rúž?

Čítala som taký zaujímavý článok, aký je rúž dôležitý v živote ženy. Dokonca, že môže rozhodnúť aj o jej úspechu v práci, či v súkromnom živote. V mladosti mnohé z nás preferovali bledé, nenápadné odtiene. Ale samozrejme, že farba rúžu závisela aj od farby pokožky, očí, či vlasov.  Pravda, vtedy sme mali pleť ešte sviežu, lebo sme boli mladé.   Tak a teraz to, čo máme robiť v zrelom veku, aby sme ešte vyzerali sviežo Červená farba je symbolom vitality a my chceme byť ešte vitálne. Aj úsmev s červeným…

Zobraziť viac
Aktuálne Dobré rady 

Šípky nakopnú vašu imunitu. Je to zázrak z divokej prírody plný vitamínu C.

Šípky sú vzácny prírodný zdroj zdravia, ktorý je nášmu telu prospešný zvonka aj zvnútra. Bohužiaľ, zostávajú nedocenené. Pritom ide o zázrak z divokej prírody plný vitamínu C, ktorý nám výrazne dokáže pomôcť pri problémoch s imunitou, spomaľuje proces starnutia, zabraňuje únave, podporuje trávenie, hydratuje vysušenú pokožku a dokonca vyhladzuje pleť. Vitamínová bomba Okrem toho, že šípové kríky sú nádhernou okrasou záhrad, sú taktiež plné vitamínu C, karoténu, vitamínov B1, B2, P, ktorý posilňuje účinok vitamínu C, či K vitamínu. Plody sú bohaté na pektíny, triesloviny, organické kyseliny, silice a dokonca…

Zobraziť viac
Aktuálne Dobré rady 

Ako nás liečili naše mamy? Časom overené dobré rady si nemôžeme nechať len pre seba!

Máme tu obdobie jesenných a zimných respiračných ochorení. Ako vás liečili vaše mamy? Pýtali sme sa  na facebooku. Toľko dobrých rád si nemôžeme nechať pre seba. Nech si to prečíta každý, koho to zaujíma. Ja si pamätám, že naša mama uvarila zemiaky, roztlačila ich, naplnila staré tričko a ešte teplé priložila na priedušky. Bolesť hrdla som svojim deťom liečila následovne: Zohriala som vodu a v pomere 1:3 som pridala alpu. Naliala na čistú vreckovku, obtočila okolo boľavého hrdla, potom som obalila igelitom a nakoniec teplým šálom. Hrdlo sa do rána…

Zobraziť viac
Aktuálne Dobré rady 

Len máloktorí z nás sa dožijú 100 rokov. Kto má najväčšiu šancu?

Keď dosiahneme dôchodkový vek, mnohí sa zamýšľame, aká bude naša staroba. Určite každý z nás by chcel žiť čo najdlhšie v dobrom zdraví a s jasnou mysľou. Ale len máloktorí z nás sa dožijú 100 rokov. Kto má najväčšiu šancu? Tu je niekoľko rád, ktoré nám pomôžu dožiť sa čo najdlhšieho veku. Dlhovekí ľudia veľmi málo jedia a sú štíhli. Ich strava je jednoduchá. Predovšetkým čo najmenej tuku, ktorý sa hromadí na srdci a v pečeni. Menej tuku teda znamená menej chorôb. Mladosť vám dodá aj svižná chôdza. Dlhovekí ľudia…

Zobraziť viac
Aktuálne Dobré rady 

Med je dobrý na všetko, s mierou ho možno konzumovať bez obáv aj dlhšiu dobu

„Jedným z prvých medov je med repkový, hneď potom z kvitnúcich kvetov ovocných stromov a za nimi agátový“ – poúča ma priateľ, včelár. Kvitnutie rastlín a stromov predznamenáva výbornú správu – bude čerstvý med. Ľudstvo využíva včelie produkty už niekoľko tisíc rokov úspešne ako potraviny, aj ako lieky. V Knihe Prísloví sa píše: „Syn môj jedz med, lebo je dobrý, med z plástu je sladký tvojím ústam, vedz že aj múdrosť je taká pre tvoju dušu.“ Hodnotné cukry a bielkoviny, enzýmy, vitamíny a minerálne látky, éterické látky a voľné organické…

Zobraziť viac
Aktuálne Dobré rady 

Zaváranie „trochu inak.“ Soľ, namiesto cukru!

Mám rada kompóty, avšak odkedy sa zaoberám tým, že obmedzujem cukor, prestala som zavárať a radšej robím čerstvé šaláty a používam sezóne ovocie, prípadne mrazené. Toto sa zmenilo tento rok. Soľ namiesto cukru  Začala som zavárať, lebo som zistila, že miesto cukru môžem použiť soľ. Keď som zavárala prvé žlté slivky, neváhala som, neskúšala, hneď som si pripravila soľ. Do čistých pohárov som pekne poukladala čisté slivky, poháre som naplnila vodou z vodovodu a do každého som pridala štipku soli.   Umývačka riadu namiesto klasického zavárania Všetkých 20 pohárov so skrutkovacími…

Zobraziť viac