Ako to robím ja Aktuálne 

Pravá domáca malinová zmrzlina

V žiadnej cukrárni nedostanete takúto kvalitnú zmrzlinu, ktorú si môžete vyrobiť doma za pár minút a nepotrebujete ani stroj na zmrzlinu, len kvalitný mixér, ktorý má nože aj na ľad. Nasypete do neho 200 g zmrazených malín, pridáte 1 šľahačkovú smotanu a cca 2 lyžice kryštálového cukru + jeden vanilkový cukor  (najlepšie z pravej vanilky). Všetko spolu rozmixujte. Niekoľkokrát musíte mixéru pomôcť, vypnúť ho a lyžicou zmes premiešať a máte tú najchutnejšiu zmrzlinu, akú ste kedy jedli. Neveríte? Vyskúšajte! My sme ju dnes mali a veľmi nám všetkým chutila. Ak…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Dnes som sadila muškáty, už sa teším, keď budú až po zem!

Alebo neteším? Veď to už bude koniec leta a to nemám rada! No nič, teraz je len polovička apríla, najvyšší čas zasadiť muškáty do hrantíkov. Ako to robím, že mi narastú až po zem? Tu je môj recept: Ťahavé muškáty sadím vždy do špeciálneho substrátu na ťahavé muškáty. Hrantíky musia byť s dvojitým dnom, len tak ich môžete správne polievať. Do jedného hrantíku zasadím 4 kvalitné priesady. Okolo každej priesady napichám 3-4 hnojivé tyčinky a zalejem vodou. Tri týždne, kým sa dobre nezakorenia, polievam zvrchu a do každej zálievky pridávam…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Najrýchlejšie ovocné guľky

Potrebujeme: 2 rožky 2 dl mlieka 20 dkg polohrubej múky 15 malých zaváraných marhúľ ( z vlastnej úrody) Rožky nakrájame na kolieska, zalejeme mliekom a necháme dve hodiny odležať. Potom ich vidličkou dobre popritláčame, rozmiešame a pridáme muku. Spracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm, pokrájame na štvorčeky a do každého vložíme marhuľu. S cestom sa veľmi dobre pracuje. Je tvárne a dobre sa zlepí. Vytvoríme guľky a uvaríme vo  vriacej vode kým nevyplávajú. Podávame buď s maslovou strúhankou zmiešanou s cukrom, alebo s tvarohom,…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Najčítanejšie 

Niekoľko jednoduchých cvikov zameraných na udržanie stability

Séria týchto cvikov ma zaujala. Vyskúšala som ich a zistila som, že keď sa robia naozaj poctivo, tak sú veľmi účinné. Vymyslel ich pre nás, ľudí v zrelom veku fittness inštruktor Lawrence Biscontini. Sú zamerané hlavne na udržanie rovnováhy, čo je už v našom veku niekedy aj zložitejšie.  Cviky si vyžadujú koordináciu hornej a dolnej časti tela. Mali by sme ich cvičiť každý deň a celá zostava trvá asi 30 minút. Poloha v tvare X.  Postavte sa na pravú nohu a celé telo nakloňte doľava. Pravú ruku napnite smerom k…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Najčítanejšie 

Moje pravidlá, ako sa aj po 60-tke udržať v kondícií

Pekný deň milé Superbabky. Som veľmi rada, že existuje tento portál, kde vám môžem ponúknuť moje pravidlá ako sa udržať v kondícií, nebyť chorý a hlavne nesťažovať sa na zdravie. Teraz vám napíšem všetko, čo preto robím ja. 1. Každý deň chodím spať v tú istú hodinu (22,00 hod.) a vstávam vždy, či je piatok, alebo sviatok o 6,00 hod. Najskôr vypijem pohár letnej vody, ktorú som si napustila večer a ráno si do nej pridám len kvapku horúcej. Potom sa trošku rozhýbem, cvíčím hore dole rukami, urobím niekoľko drepov,…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Je čas bilancovať! Ako ďalej žiť?

Dnes sme celá rodina sedeli pri obede a veľa sme sa rozprávali. Stará i mladá generácia.. Robíme to samozrejme často, ale dnes sme mali úplne iné témy. Najskôr sme skonštatovali, že nad našou záhradou prelieta oveľa menej vtákov, ako po iné roky, hoci im na každom strome visí potrava. Smutný pohľad je na hrdličku, ktorá je stále sama, bez partnera, chodí na slnečnicu. Čím to je? Veľa sme spomínali, ako sme žili kedysi, vlastne ani nie tak dávno, len pred 33 rokmi. Čo sme vtedy potrebovali k životu? Slušný byt,…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Domáca majonéza, hotová za 5 minút

Ak chcete mať naozaj čerstvú a kvalitnú majonézu bez konzervantov, urobte si ju doma sami. Ja ju robím vždy vtedy, keď sú sviatky a budeme mať zemiakový šalát. Na čo musíte predovšetkým dbať: aby boli vajíčka čerstvé, najlepšie domáce a všetky suroviny mali rovnakú teplotu. Potrebujeme: 2 celé vajcia 1/2 lyžičky soli šťava z jedného malého citróna 1 lyžica horčice 3 dl oleja A teraz už len všetky suroviny dáte do vysokej nádoby a pohybom ponorného mixéra hore dole urobíte za pár sekúnd majonézu. Hneď ju pridám do šalátu a…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Moje každodenné raňajky, nielen nedeľné

Docvičila som kalanetiku a vyšla som do záhrady naoberať si raňajky. Milujem drobné ovocie, najmä jahody. Tých je teraz však málo, ale máme peknú úrodu malín i černíc a už nájdem aj zrelú broskyňu. Na ovocie dám dve lyžice smotanového jogurtu, lyžičku vlastnoručne urobeného višňového džemu, pomiešam a navrch prídu müsli. Už niečo vyše desať rokov raňajkujeme spolu s manželom výlučne len ovocie, jogurt a müsli. Keď som ho chcela nalákať na tieto raňajky, musela som ich urobiť naozaj dobré. Veď nahradiť anglické raňajky, šunku, klobásu, párky niečim zdravým, nie…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Najčítanejšie 

Viete, čo nesmie francúzskej žene v šatníku chýbať?

Práve som sa totiž dočítala, že pokiaľ ide o Francúzku, je v podstate jedno, koľko má rokov. Podstatné je, že má v šatníku bielu košeľu, jednoduché čierne šaty, pásikované tričko a ešte píšu, že čierne sako a džínsy. Aj to mám. Nosia baleríny a tenisky a keď idú na spoločenskú udalosť, obujú si lodičky na podpätkoch. Ale tie lodičky sú asi jediným utrpením, ktoré sú ochotné pre vzhľad podstúpiť. Presne ako ja. Ale musím povedať, že ja som nedávno na jednej spoločenskej akcii veľmi, ale veľmi trpela. Obula som si…

Zobraziť viac