Ako to robím ja Aktuálne 

Dnes mi veľa času zabrala príprava obeda – plnený kapustný list

Už včera som si premyslela, ako ho budem robiť. V piatok k nám chodí pojazdná predajňa mäsa. Viem, že vždy majú aj mleté mäso. Nie som veľmi naklonená kupovať takéto polotovary, lebo neviem, čo tam všetko pomelú, ale chuť na to jedlo bola väčšia, ako chuť mlieť mäso na mlynčeku a tak som sa snažila nemyslieť na to, čo všetko tam môžu pomlieť. Mäso som kúpila a pokračovala som do samoobsluhy kúpiť kapustu. Na moje prekvapenie mali, lebo v našom obchode nikdy nemajú to, čo potrebujete. Takže som vlastne mala všetky základné suroviny. Tie vedľajšie doma samozrejme mám. S veľkou chuťou som sa dnes pustila do varenia. Ešte aj krásny chutný chlebík k tomu som upiekla. Voda na hlávku kapusty už vrela, tak som tam vložila kapustu s vykrojeným hlúbikom. Listy sa oddeľovali jedna radosť. Ryžu som uvarila už skôr. Keď vychladla, pridala som pomleté mäso a ochucovala podobným spôsobom, ako keď robím plnenú papriku. Z vychladnutých listov kapusty som vyrezala hrubú časť a trpezlivo som ich plnila mäsom jeden za druhým. Bolo ich asi 25. Našla som si recept, čo s nimi ďalej. Na oleji som  opražila pokrájanú cibuľu, pridala som zvyšok kapusty, ktorú som nakrájala, pridala som trochu vody, rajčinový pretlak, korenie, soľ a papriku… Na tento základ som poukladala plnené kapustové listy a nechala som prikryté dusiť asi 40 minút. Ešte teraz mám spálené podnebie od koštovania počas varenia, či sú tam všetky chute. Zdalo sa mi, že sú. Tešila som sa ako si na tom spolu s manželom pochutíme a viete čo? Vôbec sme si nepochutili a ja neviem prečo? Veď som to varila s láskou. Kde som urobila chybu? Napíšte mi prosím.

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články