Dnes po dlhom čase granadír. Také obyčajné jedlo a koľko radosti!
Nesmiem ho variť, keď je doma dcéra. Povie, že také hlúpe jedlo ona jesť nebude. Jedlo bez hodnoty, len na priberanie. „Ale keď som v záhrade zbadala tieto krásne uhorky, hneď mi napadlo, že uhorkový šalát a granadír s chutnými, vlastnoručne dopestovanými zemiakmi nám bude určite chutiť.
Takže so zdravým šalátom, bude mať aj výživovú hodnotu. Ale čo, mladým ľuďom naše tradiční jedlá nič nehovoria. Radšej sushi, krevety a mnohí aj burger. My starší toto jedlo milujeme, hlavne keď sa urobí na dobrej masti z mangalice, s veľkou cibuľou, korením, rascou a samozrejme paprikou. Granadír znesie veľa soli a u nás musia byť ako cestovina kolienka. Tak to má rád môj manžel. Isto, najlepší by bol z domácich rezancov, ale na to nemám čas, čaká ma veľa roboty v záhrade.
Libuša Sabová