Ako to robím ja Najčítanejšie 

Začala som sa mať rada a som šťastná, hovorí Eva (58)

Nie je to ešte tak dávno keď som si kupovala všetky módne a lifestylové časopisy a so záujmom som čítala články o tajomstvách svetových hviezd, vďaka ktorým sú stále krásne, mladé a sexy. Zapisovala som si ich recepty zdravej výživy, chcela som mať fitness trénerov,  vďaka ktorým by som mala dokonalú postavu. Chcela som si zapamätať všetky dobré rady, ako milovať svojho manžela a ako byť milovaná. Jednoducho som chcela zastaviť starnutie tak, ako sa to „darí“ hollywoodskym hviezdam. Dnes už viem, že sa to nedá a preto moja rada všetkým 30 ročným ženám znie:…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Aspoň jedna paradajka denne

Liečivý dar paradajok Túto zeleninu nazývajú vďaka bohatému zdroju priaznivých látok tiež darom z božej záhrady. Poznáme niekoľko druhov – žltú, zelenú, cherry, fialovú, červenú. Každý z nich má takmer identické zloženie vitamínov a minerálov, no najbohatším zdrojom, je klasická červená kríčková. Obsahuje A, B, E a C vitamín, ktorý je tu zastúpený v takom množstve, že vám stačí zjesť jeden väčší kus, aby ste pokryli jeho odporúčanú dennú dávku. Skladá sa aj z kália, ktoré je vynikajúce ako prevencia srdcovocievnych chorôb. Ich pravidelná konzumácia zabraňuje aj infarktu. Dámy teraz zvýšte pozornosť! Paradajky spomaľujú starnutie.…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Pikantné kvašáky. Nevieme sa ich dojesť, teda hlavne môj muž!

Už som naložila tretí trojlitrový pohár a môj muž ich stíha jesť. Úroda uhoriek nie je bohvieaká (kvôli suchu), ani tvar uhoriek nie je dokonalý, ale to nevadí. Ako ich robím? Potrebujeme: 2 kg uhoriek 1 hlávku cesnaku za hrsť kôpru (hlavne kvet a stonky) za hrsť hroznového listu aj so stonkou (nemusí byť) 2 veľké feferónky 20 guľôčok čierneho korenia 2 lyžice soli 2 litre vody Postup: Vodu dáme zovrieť, pridáme soľ a odstavíme. Na dno pohára vložíme očistený cesnak, rozkrojené feferónky, korenie , časť kôpru a časť hroznového…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Ríbezľový džem takmer bez roboty

Obraté ríbezle aj so stopkami dám do veľkého hrnca, za občasného miešania privediem do varu a varím asi 15 minút. Nechám vychladnúť a potom  prepasírujem cez sito. Čistú šťavu nalievam s odmerkou do čistého hrnca, aby som vedela, aké jej mám množstvo a opäť privediem do varu. Varím 20 minút. Potom pridám na každý liter šťavy 60 dkg cukru a šťavu z jedného citróna (tiež 1 na liter). Citrón dávam preto, lebo chuť džemu je potom taká plnšia a aj konzervuje. Miešam a keď sa cukor rozpustí, okoštujem, či je…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Už mám za sebou nedeľnú rannú kalanetiku

Ako sa cítiť stále mlado? Veru bez pohybu to nejde. Teraz vám napíšem, ako sa pre mňa stalo športovanie drogou. Prešportovala som celú mladosť. Boli aj úspechy, lebo som sa dostala do reprezentačného výberu volejbalistiek dorasteniek. Ale potom prišlo lenivšie obdobie. Dieťa, rodina, práca a aj nejaké to kilo navyše. Síce ma to štvalo, ale bola som proti tomu akási bezmocná. Ale na kúpalisko som v lete rada chodila. Vždy som tam stretla moju rovesníčku, krásne opálenú,  s vytvarovanými svalmi. Volá sa Anka. V tej najväčšej horúčave popoludní sa zbalila,…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Granadír, také obyčajné jedlo a koľko radosti!

Nesmiem ho variť, keď je doma dcéra. Povie, že také hlúpe jedlo ona jesť nebude. Jedlo bez  hodnoty, len na priberanie. „Ale keď k nemu pripravím kopu kvalitného šalátu, tak hodnotu bude mať, „odpovedám jej. No čo už, mladým ľuďom naše tradiční jedlá nič nehovoria. Radšej sushi, krevety a mnohí aj burger. My starší toto jedlo milujeme, hlavne keď sa urobí na dobrej masti z mangalice, s veľkou cibuľou, korením, rascou a samozrejme paprikou. Granadír znesie veľa soli a u nás musia byť ako cestovina kolienka. Tak to má rád…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Najčítanejšie 

Radi sa opaľujete, alebo sa bojíte slnka?

Prvýkrát som bola pri mori, keď som mala asi 8 – 9 rokov. Moji rodičia boli veľkí cestovatelia. Precestovali sme kus Európy – východnej, vtedy sa inde nedalo. Veľmi dobre sa pamätám na  tri týždne v Bulharsku. Stanovali sme, užívali sme si more a slnko a nikto sa nezamýšľal, či opaľovanie škodí. Pamätám si, že moja staršia sestra sa vtedy na dekolte strašne spálila. Až tak, že mala pľuzgiere. Mama jej to natrela dobrým bulharským kyslým mliekom a o pár dní sa opaľovala znovu. Na fotografiách som ja v modrých…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Domáce cestoviny plnené špenátom a plesnivým syrom

Najskôr som si urobila plnku, aby vychladla. Na plnku potrebujeme: misku čerstvého špenátu 1 syr s modrou plesňou 1 menšiu cibuľu 2 strúčiky cesnaku 1 žĺtko soľ korenie a na zahustenie strúhanku Postup: Špenát som dôkladne umyla a vysušila. Na masle som opražila cibuľku a cesnak, pridala som špenátové listy a pokrájaný syr. Všetko spolu sa prehreje a nechá sa vychladnúť. Po vychladnutí som primiešala žĺtko a keďže to bolo trochu riedke, zahustila som domácou strúhankou, ktorú mám vždy v mrazničke po ruke. Ani bielko som nevyhodila, ale pridala som…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Je to veľký dar, keď máte životného partnera, na ktorého sa môžete na 100% spoľahnúť!

Nešoférujem, rada chodím pešo, ale niekedy sú situácie, kedy potrebujem odvoz autom. Napríklad idem na plaváreň a vonku je surovo, poprosím manžela, aby ma prišiel zobrať autom. Je tam na sekundu presne. Vždy mu vtedy poviem, ako je fajn mať manžela, na ktorého sa dá spoľahnúť. Bola som týždeň  v zahraničí. Manželovi zostal na starosti dom, záhrada, psík, ale aj on sám, lebo je zvyknutý, že o jedlo sa starám ja. Naučil sa aj niektoré práce na počítači, ktoré musel urobiť namiesto mňa. Ako je dobre mať  muža, na ktorého…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Dnes sme grilovali. Čo všetko som pripravila?

Príprava sa musí začať deň pred grilovaním. Jednak treba zamiesiť na chlieb, ktorý bude cez noc kysnúť, ale hlavne, napácovať mäso. Najradšej máme bravčovú krkovičku a kuracie stehná. Tie stehná sa musia narezať okolo kostí, aby sa rýchlejšie prepiekli. Pácujem v kupovanej grilovacej zmesi, ktorú vysypem do oleja a k tomu pridám roztlačený cesnak. Mäso v nej dobre poobraciam, zavriem a odložím do chladničky. Grilujem len v strede grilu, ktorý si vysteliem vaničkou z alobalu, do ktorej bude kvapkať prebytočný tuk. Gril musí byť poriadne rozpálený tak, že nad ním…

Zobraziť viac