Ako to robím ja Aktuálne 

Domáce cestoviny plnené špenátom a plesnivým syrom

Najskôr som si urobila plnku, aby vychladla.

Na plnku potrebujeme:

  • misku čerstvého špenátu
  • 1 syr s modrou plesňou
  • 1 menšiu cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 žĺtko
  • soľ
  • korenie
  • a na zahustenie strúhanku

Postup:

Špenát som dôkladne umyla a vysušila. Na masle som opražila cibuľku a cesnak, pridala som špenátové listy a pokrájaný syr. Všetko spolu sa prehreje a nechá sa vychladnúť. Po vychladnutí som primiešala žĺtko a keďže to bolo trochu riedke, zahustila som domácou strúhankou, ktorú mám vždy v mrazničke po ruke. Ani bielko som nevyhodila, ale pridala som ho k dvom, ktoré som už dávnejšie mala v mrazničke. Niekedy sa zídu len bielká.

Na cesto:

  • 200 g hladkej múky 00
  • 2 vajcia
  • 1/2 lyžička soli

Múku som preosiala, pridala vajcia a soľ a dôkladne ručne premiesila. Cesto som na 15 minút odložila zabalené do kuchynskej fólie. Potom som ho rozdelila na tri časti a z každej som ručne vyvaľkala tenučký plát. ( Mám aj strojček, ale toto je aj dobrá posilňovňa a ja beriem každú prácu v domácnosti ako posilňovňu). Cesto som nakrájala na štvorčeky, potrela vodou, aby sa dobre zlepilo a porozdeľovala som naň plnku. Robila som trojuholníky, ale aj obdĺžniky, podľa veľkosti cesta. Na tvare si nepotrpím, dôležitejšia je chuť. Keď zovrela voda, vložila som cestoviny a medzitým som na panvici zohriala maslo. Cestoviny som varila cca 7 minút (treba okoštovať) a preložila som ich na panvicu s maslom.

Dobre premiešala a servírovala. Na tanieri som ešte posypala parmezánom a pažítkou.

DOBRÚ CHUŤ!

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články