Ako to robím ja Aktuálne 

Hlivová polievka na spôsob guľáša

V našej rodine patrí medzi najobľúbenejšie polievky. Ako ju robím:

Potrebujeme:

  • 1/2 kg čerstvej hlivy ustricovej
  • 2 väčšie zemiaky
  • 2 hrste krúp
  • 1 menšiu domácu údenú klobásku
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 dl oleja
  • 1 lyžica hladkej múky
  • korenie
  • soľ
  • rasca
  • paprika
  • petržlenová vňať
  • 1 lyžička majoránky
  • na špičku noža čili

Príprava

Krúpy umyjem a nechám vo vode nabobtnať aspoň hodinu. Dám na sporák variť a pridám očistenú a nakrájanú hlivu a klobásku. Hlúbiky neodhadzujem, ale krájam ich na tenké kolieska, aby sa tiež prevarili. Posolím. Medzitým na oleji dobre opražím nakrájanú cibuľu, potom pridám nasekaný cesnak, rascu, čierne korenie, múku, dobre zamiešam a nakoniec pridám do zápražky červenú papriku. Zoberiem z ohňa a zalejem studenou vodou. Kým sa hliva uvarí do mäkka očistím a nakrájam zemiaky. Pridám k hlive a tiež varím do mäkka. Nakoniec zalejem rozriedenou zápražkou. Podľa potreby dosolím, pridám čili, vypnem a dochutím majoránkou a nakrájanou petržlenovom vňaťou.

Text a foto Libuša Sabová

..

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články