Štrúdľa jednoducho a rýchlo podľa Mirky Štyriakovej
Samozrejme, aj ja si to rada uľahčím a urobím štrúdľu z kúpeného lístkového cesta. Moji chlapi si ju rozkázali a keďže som hotové cesto nemala, tu je môj recept na výborné rýchle cesto na závin.
Potrebujeme:
- 500 g hladkej múky
- 250 g zmäknutého masla
- 2 dcl jogurtu ( môže aj kyslé, či sladké mlieko)
- 1 lyžica kryštálového cukru
- štipka soli
Postup:
Všetky prísady si zmiešame v miske. Platí, že ak je cesto husté, pridáme mlieko. Necháme postáť 1 hodinu v chlade.Potom urobíme 4 bochníky, ktoré na tenko rozvaľkáme a plníme ľubovoľne. Poprepichujeme. Ja som upiekla 2 jablkové a 2 orechové. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na 180°C do zlatova.
Text a foto Mirka Štyriaková
Náš tip: Jablkový závin výborne chutí s vanilkovým krémom, alebo pudingom.
Ilustračná foto Pixabay.com