Tento cheesecake je japonský dômyselný vynález
Celý svet sa čuduje, aký je jednoduchý a pritom fantastický. Potrebujeme len tri suroviny, aby sme dosiahli úžasne jemnú, nadýchanú chuť.
- 3 vajcia
- 120 g kvalitnej bielej čokolády
- 120 g mascarpone
Čokoládu nalámeme na malé kúsky a roztopíme vo vodnom kúpeli. Oddelíme žĺtka od bielkov. Bielka vyšľaháme do tuhej peny. Roztopenú čokoládu, ktorá vychladla na izbovú teplotu, zmiešame s mascarpone. Pridáme žĺtka, dôkladne premiešame. Vyšľahané bielka pridávame postupne. Vďaka ním bude torta nadýchaná. Z tohto množstva je najlepšia forma o priemere 20 cm. Vysteľte ju papierom na pečenie do výšky 15 cm. Cesto nalejeme do formy a položíme na plech, do ktorého sme naliali asi do 1/4 vriacej vody. Koláč sa pečie v rúre predhriatej na 170 stupňov. Pečieme asi 15 minút. Potom znížime teplotu na 160 stupňov a pečieme ďalších 15 minút. Rúru vypneme a necháme koláč v rúre ešte 15 minút.Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Ilustračná foto Deposiphotos.com