Aktuálne Čo ma štve 

Prečo súčasný svet uznáva len mladosť?

Pozrite sa na tieto fotografie. Na prvej sú šesťdesiatnici z polovice minulého storočia, na druhej súčasní šesťdesiatnici. Ešte nedávno boli v ľudskom živote tri hlavné obdobia : mladosť, zrelosť a staroba. Kým v minulosti sa považoval za starého už 50 ročný človek, dnes v tomto veku prichádza len do obdobia zrelosti a toto obdobie  trvá zhruba do 75 rokov. Je to potenciálne najlepšie a najhodnotnejšie obdobia ľudského života, lebo v sebe spája zdravie, silu a životné skúsenosti. Ale to neznamená, že po sedemdesiatpäťke prichádza už staroba.   Päťdesiatnici zo začiatku…

Zobraziť viac
Aktuálne Krása 

Účes, ktorý pristane každej žene sa volá Bob

V podstate ide o veľmi jednoduchý strih, ktorý pristane mladým, zrelým ženám, aj tým starším. Chce to len kaderníčku, ktorá vie, ako na to. Vyzerá totiž jednoducho, ale základom je perfektný strih. Ten je dôležitý,  aby majiteľka tohto účesu nemala starosti s úpravou. Podstatou je, že vzadu sú vlasy krátke a vpredu dlhšie. Pôsobí mladistvo, pristane blondínkam, brunetkám a  výborne vyzerá aj na šedivých, alebo  melírovaných vlasoch. Trochu viac starostí by mohli mať len ženy  s vlnitými vlasmi, predsa len lepšie vyzerá na rovných.  Bob je dobrým riešením aj pre…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Domáci ochutený tvarohový syr, ktorý vás nesklame

Dnes vám ponúkame tento recept, ktorý vyrobíte rýchlo a z dostupných surovín. Potrebujeme: 1 l mlieka plnotučného mlieka 1 l plnotučného kefíru 1 vajce bylinky podľa chuti 2 lyžičky soli korenie 1/2 lyžičky citrónovej šťavy Postup: Mlieko nalejte do hrnca, pridajte soľ a nechajte prevariť. Akonáhle mlieko vrie, znížte teplotu, pridajte kefír a miešajte, kým sa nevytvoria tvarohové hrudky. Preceďte cez handričku (najlepšie gázu) a nechajte odtiecť. Potom rozmixujte vajce s citrónovou šťavou až kým nevznikne ľahká zmes podobná tekutej kyslej smotane. Odtečený tvaroh premiešajte s rozmixovaným vajcom. Zmes zahrievajte…

Zobraziť viac
Aktuálne Vzťahy 

Nechal vás? No a čo?

Nechal ma muž…no muž… Manžel, aby som bola konkrétna. Kvôli mladšej, „krajšej,“lebo si myslel, že keď ma vymení za mladší model, omladne aj on,  že zrazu z päťdesiatnika bude 35 ročný a keď nie 35 ročný, tak aspoň  priemer týchto dvoch čísel.  Ale nie, nestalo sa! Nie je to ani 42. Stále tam figuruje tá  50-tka. A s tou 50- tkou aj on. Veď ako sa vraví, starého psa novým kúskom nenaučíš, z ufrflaného a  večne nahnevaného pánka sa nestane rozžiarený,  smejúci sa mladík, z ležiaceho na gaučíku a každé poobedie spinkajúceho, nebude zrazu parkúrista, ktorý…

Zobraziť viac
Aktuálne Krása 

Účinný, omladzujúci krém pre ženy s nízkym dôchodkom

Je určený ženám od 35  až po 100 rokov a môžete si ho veľmi jednoducho vyrobiť doma. Tento recept vymyslela dnes už 65 ročná Holanďanka Maria. Nemala ľahký život, skoro stratila oboch rodičov. Potom sa vydala a s manželom mali 4 deti, z toho jedno zdravotne postihnuté. Manžel to neuniesol a rozviedol sa s ňou. Vo všeobecnosti platí, že pekný vzhľad sa spája so spokojným životom, ale u pani Márii to neplatí. Napriek tomu, že nikdy nemala dostatok peňazí, vyzerá spokojne. Keďže si nemohla dovoliť kupovať drahé krémy, vymyslela si…

Zobraziť viac
Aktuálne Zdravie 

Podvýživa sa týka aj obéznych

Na dôsledky a komplikácie podvýživy umierajú vo vyspelých európskych krajinách tisíce ľudí. Na Slovensku trpí podvýživou viac ako tretina ľudí, u ktorých významne oslabuje fyzické funkcie, schopnosť bojovať s akýmkoľvek ochorením a dokonca aj znižuje účinnosť niektorých liekov. Pomôžte svojim blízkym Malnutrícia je vážny zdravotnícky problém. Netýka sa totiž len vychudnutých ľudí, ako si mnohí mylne myslia, naopak, podvýživou trpia aj obézni. Nehodnotí sa podľa hmotnosti, ale dôležitá je hladina rôznych živín v organizme. Napríklad nedostatok bielkovín nemusí ovplyvniť váhu, no je to typ podvýživy, ktorý môže mať vážne zdravotné následky.…

Zobraziť viac
Aktuálne Vaše príbehy 

Už prvý pohľad na túto malú chlpatú guľu neveštil nič dobré

Skutočný príbeh našej superbabky Kamily Kay Strelkovej Kankovej (na fotografii s dcérou Evkou, majiteľkou kocúra) Malého chlpatého kocúrika som spoznala v Texase. Boli sme tam na dovolenke. Róbert, manžel našej dcéry Evky ho priniesol pod kabátom ako darček k narodeninám. Už prvý pohľad na túto malú chlpatú guľu neveštil nič dobré. Všetky kvety v byte sa mu stali športovým náradím, vešal sa na ne, hojdal sa tak nerozvážne, že niektoré sme museli aj vyhodiť. Časom si ale zvykol a deti ho začali zbožňovať. Čo si malý Bandita, tak sme ho pomenovali, zmyslel, to sa…

Zobraziť viac
Ako to robím ja Aktuálne 

Už mám za sebou nedeľnú rannú kalanetiku

  Pred časom som zdieľala toto video a môj spolužiak zo strednej školy a priateľ, akademický maliar Štefan Polák sa ma pýtal, že či som to ja. Bolo to od neho veľmi milé, lebo som asi o 40 rokov staršia od tejto dievčiny. Ale keďže Števko vie, že som športovkyňa, tak mu to ani neprišlo nepravdepodobné. Umelec. Ale takto som chcela odľahčiť tému “Ako sa cítiť stále mlado.” Veru bez pohybu to nejde. Teraz vám napíšem, ako sa pre mňa stalo športovanie drogou. Prešportovala som celú mladosť. Boli aj úspechy,…

Zobraziť viac
Aktuálne Dobré rady 

Na pavúka s vysávačom?

Ak tento článok bude čítať moja sestra, určite sa bude pamätať, keď sme ako deti zbadali nad jej posteľou visiaceho pavúka. Nič lepšie nás nenapadlo, len zobrať vysávač a vysať ho. Báli sme sa ho. Dnes už viem, že pavúky sa zabíjať nemajú. Zabiť pavúka, to je zlé znamenie. Táto povera však má vážne biologické dôvody. Pavúky sú dôležitou súčasťou ekosystému a zbavujú naše domovy mnohých škodcov. Píše o tom odborník na entomológiu Matt Burton. “Viem, že mnohých ľudí je ťažké presvedčiť, aby pavúkov nezabíjali. Robili sme s kolegami štúdiu…

Zobraziť viac
Aktuálne Recepty 

Plnená paprika od vychýreného kuchára Karola Hrčku

Koľko ľudí, toľko chutí. Ale plnenú papriku má rád skoro každý. Ako ju robí vychýrený kuchár Karol Hrčka? Na plnku potrebujeme: 1/2 kg mletého bravčového pliecka 1 vrecúško ryže 1 vajíčko soľ korenie 2 strúčiky cesnaku 1 cibuľu 1 lyžičku majoránky 10 paprík Omáčka: 1 paradajkový pretlak zvyšky papriky 2 lyžice masti 2 lyžice hladkej múky bobkový list nové korenie čierne korenie (kto má rád, môže dať aj 2-3 klinčeky, prípadne škoricu) Postup: Ryžu uvaríme podľa návodu. Na troche masti opražíme cibuľu, pridáme do pomletého mäsa spolu s cesnakom, korením,…

Zobraziť viac