Výborné recepty s džemom
Džem nepatrí len na chlieb a palacinky. Známi blogeri pripravili spolu so značkou Relax niekoľko naozaj originálnych inšpirácií.
Cviklový koláč s čokoládou
- 100 g horkej čokolády
- 400 g uvarenej alebo sterilizovanej cvikle
- 1 pohár Relax 100 % Višňa
- 3 vajcia
- 150 ml rastlinného oleja
- 100 g krupicového cukru
- 150 g hladkej múky
- ½ ČL prášku do pečiva
- 50 g kakaa
Poleva
- 70 ml smotany na šľahanie
- 100 g horkej čokolády
- Cviklu si vymixujeme dohladka v mixéri.
- Čokoládu rozpustíme a keď je vlažná pridáme k cvikle.
- K zmesi pridáme polovicu pohára Relax 100 % Višňa, vajcia, olej, cukor a premixujeme dohladka.
- Samostatne si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.
- Tekutú zmes premiestnime do misky a postupne k nej pridávame suchú múčnu zmes. Vymiešame hladké cesto.
- Na záver pridáme zvyšok džemu a premiešame. Cesto vylejeme do formy s priemerom 20 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 60 minút. Koláč po dopečení necháme vychladnúť a ozdobíme čokoládovou polevou.
Na polevu si smotanu zahrejeme a pridáme čokoládu. Vymiešame hladkú čokoládovú polevu. Koláčik môžeme dozdobiť sekanou čokoládou alebo lyofilizovaným ovocím.
Ovsené koláčiky
- 110 g masla70 g krupicového cukru
- 40 g hnedého cukru
- 135 g hladkej múky
- 70 g ovsených vločiek
- 1 pohár Relax 100 % Jahoda
- Maslo si rozpustíme. Keď je maslo úplne rozpustené primiešame oba druhy cukrov.
- Primiešame hladkú múku a ovsené vločky a vypracujeme cesto.
- Plech s rozmerom 20 x 20 cm vystelieme papierom na pečenie alebo alobalom.
- Odložíme si bokom 2 PL vločkovej hmoty a zvyšok natlačíme na dno plechu.
- Korpus potrieme vrstvou Relax 100 % Jahoda a navrch nadrobíme zvyšnú hmotu, ktorú sme si odložili bokom.
Pečieme pri 180 stupňoch cca 30 – 35 minút. Koláčik necháme chladnúť aspoň 2 hodiny a potom nakrájame.
Ryžová kaša – ľahké a teplé raňajky
- 1 hrnček ryže
- 4 hrnčeky mandľového mlieka
- 1 lyžica medu
- džem Relax 100 % z ovocia Čierna ríbezľa
- hrsť nahrubo nasekaných mandlí
- Ryžu poriadne premyte v horúcej vode.
- Následne ju presypte do hrnca s hrubým dnom a zalejte mandľovým mliekom.
- Pridajte med a prikryte pokrievkou.
V bode varu pokrievku trochu odkryte, aby vám mlieko nevykypelo. - Plameň znížte na minimum a varte za občasného miešania 20 –30 minút.
- Ak použijete hrniec s tenkým dnom, miešajte častejšie, aby kaša neprihorela.
- Kašu prelejte na taniere, pridajte Džem Relax 100 % z ovocia, nasekané mandle a podávajte ešte teplé.
ZDROJ: Recept pre Relax 100 % Čierna ríbezľa pripravili Coolinari.