Recepty 

Výborné recepty s džemom

Džem nepatrí len na chlieb a palacinky. Známi blogeri pripravili spolu so značkou Relax niekoľko naozaj originálnych inšpirácií.

Cviklový koláč s čokoládou

  • 100 g horkej čokolády
  • 400 g uvarenej alebo sterilizovanej cvikle
  • 1 pohár Relax 100 % Višňa
  • 3 vajcia
  • 150 ml rastlinného oleja
  • 100 g krupicového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 50 g kakaa

Poleva

  • 70 ml smotany na šľahanie
  • 100 g horkej čokolády
  • Cviklu si vymixujeme dohladka v mixéri.
  • Čokoládu rozpustíme a keď je vlažná pridáme k cvikle.
  • K zmesi pridáme polovicu pohára Relax 100 % Višňa, vajcia, olej, cukor a premixujeme dohladka.
  • Samostatne si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.
  • Tekutú zmes premiestnime do misky a postupne k nej pridávame suchú múčnu zmes. Vymiešame hladké cesto.
  • Na záver pridáme zvyšok džemu a premiešame. Cesto vylejeme do formy s priemerom 20 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie.
  • Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 60 minút. Koláč po dopečení necháme vychladnúť a ozdobíme čokoládovou polevou.

Na polevu si smotanu zahrejeme a pridáme čokoládu. Vymiešame hladkú čokoládovú polevu. Koláčik môžeme dozdobiť sekanou čokoládou alebo lyofilizovaným ovocím.

Ovsené koláčiky

  • 110 g masla70 g krupicového cukru
  • 40 g hnedého cukru
  • 135 g hladkej múky
  • 70 g ovsených vločiek
  • 1 pohár Relax 100 % Jahoda
  • Maslo si rozpustíme. Keď je maslo úplne rozpustené primiešame oba druhy cukrov.
  • Primiešame hladkú múku a ovsené vločky a vypracujeme cesto.
  • Plech s rozmerom 20 x 20 cm vystelieme papierom na pečenie alebo alobalom.
  • Odložíme si bokom 2 PL vločkovej hmoty a zvyšok natlačíme na dno plechu.
  • Korpus potrieme vrstvou Relax 100 % Jahoda a navrch nadrobíme zvyšnú hmotu, ktorú sme si odložili bokom.

Pečieme pri 180 stupňoch cca 30 – 35 minút. Koláčik necháme chladnúť aspoň 2 hodiny a potom nakrájame.

Ryžová kaša – ľahké a teplé raňajky

  • 1 hrnček ryže
  • 4 hrnčeky mandľového mlieka
  • 1 lyžica medu
  • džem Relax 100 % z ovocia Čierna ríbezľa
  • hrsť nahrubo nasekaných mandlí
  1. Ryžu poriadne premyte v horúcej vode.
  2. Následne ju presypte do hrnca s hrubým dnom a zalejte mandľovým mliekom.
  3. Pridajte med a prikryte pokrievkou.
    V bode varu pokrievku trochu odkryte, aby vám mlieko nevykypelo.
  4. Plameň znížte na minimum a varte za občasného miešania 20 –30 minút.
  5. Ak použijete hrniec s tenkým dnom, miešajte častejšie, aby kaša neprihorela.
  6. Kašu prelejte na taniere, pridajte Džem Relax 100 % z ovocia, nasekané mandle a podávajte ešte teplé.

ZDROJ: Recept pre Relax 100 % Čierna ríbezľa pripravili Coolinari.

 

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články