Najčítanejšie Zdravie 

Volám sa Jana (59) a chcem vám napísať, čo robím, keď mám obrovskú chuť na sladké?

Mám inzulínovú rezistenciu, presnejšie preddiabetes typu 2. Nepríjemný stav, kvôli ktorému by som vôbec nemala jesť sacharidy, hlavne priame. To je cukor v čistej podobe, ale aj koláče, pečivo a v neposlednom rade sladké ovocie – banány, hrušky, hrozno…Ak máte zvýšenú hladinu cukru v krvi, je dobré na istý čas vyradiť sladké ovocie z jedálneho lístka. Treba obmedziť aj prirodzené sacharidy, ktoré obsahujú zemiaky a obiloviny. Priznám sa, že je pre mňa veľmi ťažké vzdať sa všetkých týchto dobrôt. Ale musím! Robím to tak, že postupne pridávam do stravy šaláty, najmä teraz v lete. Lekári jasne hovoria, že cukor škodí, hlavne ten v najčistejšej podobe. Je to doslova jed, ktorý spôsobuje hypertenziu, obezitu, problémy s krvnými cievami, ale môže spustiť aj rakovinové procesy. Mimochodom, vedeli ste, že rakovinové bunky sa živia cukrom?

Tu je moja dobrá rada:

Ak máte neodbytnú chuť na sladké, zjedzte 3-4 lyžice kyslej smotany. Keď si totiž telo pýta sladkosti, nemá dostatok energie a nefunguje na sto percent. Aj kyslá smotana obsahuje malé množstvo cukru (je to prírodný mliečny cukor laktóza), plus tuky. Telo cíti, ako naberá energiu a sladké chuťové poháriky sa „vzdajú!“ Vyskúšajte. U mňa to funguje. Vždy, keď mám chuť na sladké, zjem trošku kyslej smotany a som spokojná!

Vaša Jana

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články