Aktuálne Recepty 

Špecialita nášho superdedka – omeleta s petržlenovou vňaťou

Petržlen uctievali ako liečivú bylinu už aj starovekí Gréci,či
Rímania. Dokonca Karol Veľký nariadil jeho pestovanie na špeciálnych
poľnohospodárskych pôdach.Každá jeho časť,koreň,stonka,listy i kvety
obsahujú zdraviu prospešné liečivé účinky, vitmíny A,B,C,E a K.fosfor,
vápnik,železo,esenciálne oleje,flavonoidy. Detoxikuje a zlepšuje trávenie,
má protirakovinové účinky. Chráni srdce i kĺby, znižuje krvný tlak.

Je vynikajúcim antioxidantom/ flavonoidy/, posilňujúcim 
imunitu. Skrášľuje pleť /aj superbabkám/, pomáha pri liečbe cukrovky.Nakoľko
petržlen je účinným diuretikum, jeho pravidelnou konzumáciou môžeme predísť
vytváraniu obličkových kameňov, infekcií mechúra, resp. močových ciest. Niet
lepšej medicíny na ochranu a funkčnosť obličiek. Popritom zvyšuje látkovú
výmenu, čím prispieva k rýchlejšiemu vyprázdňovaniu odpadových látok a
detoxikácií hrubého čreva. Jednoducho organizmus mladne. Ak k tomu
pridáte jeho ofrodiziakalne účinky, petržlen sa stane súčasťou vášho
denného jedálnička. Jednoducho petržlen nie je len polievková zelenina.
Preto vám ponúkam úžasný recept - omeletu z petržlenovej vňate:


Na drobno nakrájate celú viazaničku petržlenovej vňate,  bez hrubých
stoniek. Pridáte jednú mladú cibuľku, 4 vajcia, soľ, korenie, kmín. Podmienkou je
kari korenie - jedna polievková lyžica. Všetko premiešate v miske, doslova
našľaháte. Potom vylejete na panvicu s troškou oleja. Opečiete z oboch
strán, keď omeletu otočíte na tanier, ktorým pritlačíte na panvicu.

Opečiete do zlata. Konzumujte s paradajkou, paprikou a s dobrým chlebíkom.


Nech vám chutí, nech ste zdraví. Superdedko Vladko.

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články