Lekvár urobený, kompóty v špajzke a stále máte maliny a ríbezle, ktoré neviete
spotrebovať? Upečte z nich koláč, ktorý zachutí nielen deťom, ale kamošky pri
kávičke ním určite nepohrdnú. Je totiž úžasne chutný.
Cesto:
300 g hladkej múky
160 g mäkkého masla
100 g práškového cukru
1 ČL soli
1 ČL prášku do pečiva
1 vajíčko
Plnka:
200 g ríbezlí
200 g malín
2 PL cukru
2 PL vanilkového pudingového prášku
100 ml mlieka
Postup na cesto:
Rukou vymiešame múku, maslo, cukor, soľ, prášok do pečiva a vajíčko.
Vypracované cesto zabalíme do igelitu a dáme do chladničky na 15 minút.
Maliny a očistené ríbezle dáme do hrnca, primiešame cukor a necháme
5 minút na ohni, pustiť šťavu. Dve polievkové lyžice pudingového prášku
vmiešame do studeného mlieka. Túto zmes nalejeme do hrnca k ovociu
a varíme do zhustnutia. Cesto rukou natlačíme do formy, od stredu do bokov.
Zvyšné cesto odstránime z okrajov. Pudingovo-ovocnú zmes nalejeme na korpus.
Zo zvyšného cesta urobíme kvetinky a poukladáme na plnku. Pečieme 20 minút
na 180 C.
Vaše komentáre