Skvelé džemy! Podľa týchto receptov sa vám na 100% podaria.
Zamatový džem z čučoriedok a ríbezlí
Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml
Doba prípravy: asi 40 minút
Prísady:
500 g prepasírovaných čučoriedok (asi z 800 g čerstvých alebo zmrazených)
500 g prepasírovaných červených ríbezlí (asi z 900 g čerstvých alebo zmrazených)
1 balíček Želírovacieho cukru
Extra 2 : 1 Dr.Oetker
Príprava:
1. Na prípravu zamatového džemu vložíme do hrnca prepasírované čučoriedky, červené ríbezle, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Džem možno zjemniť Vanilkovým strukom „Bourbon“ Dr.Oetker, ktorý pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškriabeme dužinu, ktorú pridáme k prepasírovanému ovociu.
Vrstvený broskyňovo-malinový džem
Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml
Doba prípravy: asi 30 minút
Prísady:
Na broskyňový džem:
400 g broskýň (olúpaných, vykôstkovaných a nakrájaných)
100 ml 100 % pomarančového džúsu
½ balíčka Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker
Na malinový džem:
500 g očistených malín
½ Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker
½ balíčka Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker
Príprava:
1. Na prípravu broskyňového džemu vložíme broskyne do hrnca a pomocou ponorného mixéra čiastočne rozmixujeme. Pridáme džús a ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu, naplníme poháre do polovice džemom a necháme asi 15 minút tuhnúť.
2. Na prípravu malinového džemu vložíme maliny do hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme dreň z vanilkového struku, ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a opatrne nalejeme na broskyňový džem. Poháre uzatvoríme viečkom, ale neotáčame!
TIP: Namiesto džúsu môžeme použiť čerstvú vylisovanú šťavu z 1 ½ pomaranča.