Dobré rady 

Môj prvý vydarený kváskový chlieb

Autorka projektu Terapia jedlom Silvia Horecká sledovala na Superbabkách moje “kvaskovanie.” Chlieb z môjho vlastnoručne založeného kvásku sa mi nikdy nepodaril. Z rúry som vytiahla len akúsi placku. Nakoniec som sa vrátila ku kvasniciam, potom som kritizovala, že aké sú dnešné kvasnice nezdravé, až nakoniec sa pani Silvia ponúkla, že mi prinesie svoj kvások a to by bol v tom čert, aby sa mi chlieb nepodaril! A mala pravdu. Pozrite sa na tú krásu. Ešte je teplý. Urobila som ho zo 600 g hladkej múky T 650, ďalej som pridala lyžičku soli, asi 3 dcl kvásku a vodu podľa potreby. Cesto som poctivo miesila 20 minút ručne a nechala som ho cez noc nakysnúť.  Ráno som ho trochu ponaťahovala a dala do ošatky opäť nakysnúť, kým sa mi dobre na 230 stupňov nevyhriala rúra, respektíve šamotový kameň, ktorý mám na pečenie chleba. Pozrite si video s pani Silviou, kde mi radí, ako s kváskom pracovať.

Veľmi vám odporúčam, pozrite si stránku Terapia jedlom – Blog Silvie Horeckej. Je to navigácia svetom potravín… všetko o jedle aby nám bolo viac prospešné ako škodlivé, čítanie o tom, čo nakupovať, variť, ako a koľko jesť a čomu sa vyhnúť.

Libuša Sabová

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články