Aktuálne Recepty 

Grécky špenátový koláč

Výborný tip na zelený štvrtok.

Potrebujeme:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 balenie čerstvého špenátu, ale môže byť aj mrazený
  • 1 vajce
  • 1/4 kg  nastrúhaného tvrdého syra
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • 1 lyžička masla
  • 1 vajce na potretie

Postup:

Cibuľu nakrájame a opražíme na masle do mäkka, pridáme špenát, smotanu, osolíme, okoreníme a dusíme neprikryté dovtedy, kým sa sa tekutina neodparí. Do vychladenej zmesi primiešame syr a vajce. Hotové cesto rozdelíme na dve polovice, podľa veľkosti plechu, alebo zapekacej misky. Dno potrieme maslom  a položíme naň cesto. Navrstvíme špenátovú zmes, položíme vrchné cesto a potrieme vajcom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články