Aktuálne Recepty 

Závin so šampiňónmi a pórom

Veľmi vďačný pri popíjaní vínka. Dá sa jesť teplý, ale aj studený.

Potrebujeme:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 500 g šampiňónov
  • 1 veľký pór
  • 1 šľahačka
  • soľ
  • korenie
  • drvená rasca

Postup:

Pór a šampiňóny pokrájame, dáme na suchú panvicu, prehrejeme a zalejeme smotanou. pridáme soľ, korenie a dusíme za občasného miešania až kým nie je zelenina mäkká a smotana odparená. Necháme vychladnúť.

Medzitým si vyvaľkáme cesto (ja kupujem len maslové), do stredu navrstvíme zeleninovú hmotu, okraje cesta potrieme bielkom, aby sa zlepili.

Premiestnime na plech a vrch potrieme žĺtkom. Pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30 minút.

 

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články