Závin so šampiňónmi a pórom
Veľmi vďačný pri popíjaní vínka. Dá sa jesť teplý, ale aj studený.
Potrebujeme:
- 1 balenie lístkového cesta
- 500 g šampiňónov
- 1 veľký pór
- 1 šľahačka
- soľ
- korenie
- drvená rasca
Postup:
Pór a šampiňóny pokrájame, dáme na suchú panvicu, prehrejeme a zalejeme smotanou. pridáme soľ, korenie a dusíme za občasného miešania až kým nie je zelenina mäkká a smotana odparená. Necháme vychladnúť.
Medzitým si vyvaľkáme cesto (ja kupujem len maslové), do stredu navrstvíme zeleninovú hmotu, okraje cesta potrieme bielkom, aby sa zlepili.
Premiestnime na plech a vrch potrieme žĺtkom. Pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30 minút.
Text a foto Libuša Sabová