Vyprážané kuracie prsia trochu inak
Sú jemné, voňavé, chrumkavé, bez zbytočného oleja. Nehovoriac o tom, že ich príprava je veľmi rýchla.
Potrebujete:
- 50 dkg kuracích pŕs
- 15 dkg cornflakes
- 2 lyžice parmezánu
- 15 dkg hladkej múky
- 2 vajcia
- soľ
Príprava:
Kuracie mäso nakrájajte pozdĺžne. Múku zmiešajte so soľou. Cornflakes rozdrvte vo vrecúšku najlepšie valčekom na cesto a premiešajte s postrúhaným parmezánom. Rezne potom pripravte obvyklým spôsobom. Posypte múkou, namočte vo vajciach a potom obaľte v corflackes. Rúru predhrejte na 180 stupňov. rezne položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte cca 20 – 25 minút. Podávajte s čerstvým šalátom, alebo s pikantnou omáčkou.
Môj tip: Skúšala som tento recept a odporúčam pred pečením pofŕkať olejom.
text a foto gastrohobbi.cafelbog. hu