Domáce mandľové maslo
Veľmi jednoduchá príprava. Získate elixír zdravia.
Potrebujete:
3 šálky nesolených mandlí
1 lyžica kokosového oleja (alebo aj iný s neutrálnou chuťou)
Postup:
Mandle vysypte na plech a dajte do predhriatej rúry (120 stupňov) na 10 – 15 minút. Ešte teplé vložte do výkonného mixéra. Mandle budú prechádzať niekoľkými fázami. Najskôr sa z nich stane hrubšia múka, potom jemnejšia. Ďalším mixovaním sa zmenia na lepkavú pastu. To sa už z mandlí uvoľňujú oleje. Ak mandle obsahujú malo vlastného oleja, pridajte rozpustený kokosový olej (alebo aj iný s neutrálnou chuťou). Miešajte dovtedy, kým maslo nebude hladké a krémové. Ak máte menej výkonný mixér, môže to trvať dlhšie.
Foto: yumgoogle.com