Aktuálne Recepty 

Domáce mandľové maslo

Veľmi jednoduchá príprava. Získate elixír zdravia.

Potrebujete:

3 šálky nesolených mandlí

1 lyžica kokosového oleja (alebo aj iný s neutrálnou chuťou)

Postup:

Mandle vysypte na plech a dajte do predhriatej rúry (120 stupňov) na 10 – 15 minút. Ešte teplé vložte do výkonného mixéra. Mandle budú prechádzať niekoľkými fázami. Najskôr sa z nich stane hrubšia múka, potom jemnejšia. Ďalším mixovaním sa zmenia na lepkavú pastu. To sa už z mandlí uvoľňujú oleje. Ak mandle obsahujú malo vlastného oleja, pridajte rozpustený kokosový olej (alebo aj iný s neutrálnou chuťou). Miešajte dovtedy, kým maslo nebude hladké a krémové. Ak máte menej výkonný mixér, môže to trvať dlhšie.

Foto: yumgoogle.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články