Recepty 

Výborné perníčky

Cesto musí zrieť 4 dni a potom sa z neho môže odoberať a piecť 4 mesiace.
1050 g hladkej múky
450 g práškového cukru
360 g medu
6 stredných vajec
3 čajové lyžičky sódy bicarbóny
4 polievkové lyžice perníkové korenie- z toho 2 PL mletá škorica, aníz, fenikel, badián,klinčeky
strúhaná citrónová kôra

Spracujeme lepivé cesto a dáme pomúčené do sáčka alebo do nádoby zrieť. Ak obschne, zatočíme do vlhkej utierky. Po zretí znova spracujeme a pečieme najlepšie na mastnom papieri. Vyváľkáme na 3-4 mm a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňoch. Pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom a po upečení tiež . Ešte horúce odkladáme na drevený povrch.

Ľubica Žugecová

Návštevníci radi čítajú

Tie najlepšie šišky podľa vychýrenej kuchárky Silv...
prečítaní 6534
Túto skvelú ženu a gurmánku sme vám už v našom magazíne predstavili. Uverejnili sme aj niekoľko jej receptov. Veľmi ste si ich pochv...
Čokoládový košíček
prečítaní 125
Ako ho jednoducho pripravíte uvidíte na videu. Potrebujete: 400 g horkej čokolády 100 g bielej čokolády 250 ml šľahačky 50 ml kvalitn...
Kokosová roláda podľa Ľubici Žugecovej
prečítaní 401
Táto kokosová roláda je bez pečenia, takže je veľmi rýchlo hotová. Potrebujeme: 5 balíčkov marína keksov 18 dkg cukru 2 lyžice kakaa ...
Čokoládovo-orechové kolieska
prečítaní 613
Keď rozmýšľate, akú dobrotu upiecť rodine na najbližší víkend, tu je recept. Potrebujeme: 300 g hladkej múky 200 g masla 100 g práškovéh...

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články