Aktuálne Recepty 

Výborná veľkonočná vaječná tlačenka

Potrebujeme:
Na zmes:
  • 1 pohár sterilizovanej zeleniny v sladkokyslom náleve (330g)
  • 1 balíček Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
  • 75 ml nálev po odkvapkaní zeleniny
  • 4 ks na tvrdo uvarených vajec
  • 1 cibuľa
  • 250 ml tatárska omáčka
  • 1 lyžička soli
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžica octu
Okrem toho potrebujeme formu na biskupský chlebíček, potravinársku fóliu, sitko
Postup:
Zeleninovú zmes necháme na sitku dobre odkvapkať. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v náleve zeleniny. Zeleninu spoločne s vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme, ochutíme čiernym korením. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom. Túto zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc, stuhnúť. Stuhnuté tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a nakrájame. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Text a foto Dr. Oetker

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články