Veľkonočné „zvyšky“ v aspiku
Na zmes:
- zeleninu z polievky
- mäso z polievky, či zvyšky údeného mäsa 300 g
- 1 balíček Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
- 75 ml polievky
- 2 ks na tvrdo uvarených vajec
- 1 cibuľa
- 1 lyžička soli
- soľ
- čierne korenie
- 1 lyžica octu
Postup:
Zeleninu necháme na sitku dobre odkvapkať. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v polievke. Zeleninu spoločne s mäsom a cibuľou nakrájame na kúsky. Osolíme, ochutíme čiernym korením. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom. Na dno formy vyloženej potravinárskou fóliou poukladáme kolieska vajec, nalejeme zmes mäsa a zeleniny a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc, stuhnúť. Stuhnutú tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a nakrájame. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Foto Depositphotos.com