Aktuálne Recepty 

Veľkonočné „zvyšky“ v aspiku

Potrebujeme:
Na zmes:
  • zeleninu z polievky
  • mäso z polievky, či zvyšky údeného mäsa 300 g
  • 1 balíček Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
  • 75 ml polievky
  • 2 ks na tvrdo uvarených vajec
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička soli
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžica octu
Postup:
Zeleninu necháme na sitku dobre odkvapkať. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v polievke. Zeleninu spoločne s mäsom a cibuľou nakrájame na  kúsky. Osolíme, ochutíme čiernym korením. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom.  Na dno formy vyloženej potravinárskou fóliou poukladáme kolieska vajec, nalejeme zmes mäsa a zeleniny a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc, stuhnúť. Stuhnutú tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a nakrájame. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články