Aktuálne Recepty 

Vtáčie mlieko – dezert nášho detstva

Všetci sme ho milovali, tento jednoduchý a pritom fantastický dezert.

Potrebujeme:

  • 2 l studeného mlieka
  • 6 vajec
  • štipku soli
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 zlaté klasy
  • 1 lyžica masla

Postup:

Zlatý klas rozhabarkujeme v troche mlieka. Oddelíme bielká od žĺtkov. Zvyšné mlieko vylejeme ho hrnca a pridáme žĺtka a zlatý klas.

Za stáleho miešania varíme asi 10 minút. Odstavíme a pridáme maslo. Bielká vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Do hotového riedkeho pudingu pridávame po lyžiciach sneh z bielkov.

 

Otáčame, aby sa prevaril zo všetkých strán.

 

Text a foto Alica Tóthová Tokarčíková

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články