Vôňa grilovaného mäsa
Americké kuracie stehná
4 porcie
- 8 kuracích stehien (cca 700 g)
- soľ, čierne korenie
- ½ fľaše BBQ grilovacej omáčky
Príprava a marinovanie: 55 minút
Postup:
Kuracie paličky umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a dáme do misky. Pridáme 4 lyžice BBQ grilovacej omáčky a necháme 30 minút marinovať. Marinované kuracie paličky dáme na gril a grilujeme na nepriamom ohni do prepečenia (cca 15 – 20 minút). Servírujeme s grilovacou omáčkou.
Australian rebierka
4 porcie
- 800 g bravčových rebierok (z bôčika)
- 1 fľaša Sweet Roast grilovacej omáčky
- soľ
- potravinová fólia, alobal
Príprava a marinovanie: 90 minút
Postup:
Bravčové rebierka umyte, osušte a jemne osoľte. Poriadne potrite grilovacou omáčkou Sweet Roast, vložte do hlbšieho pekáča a prikryte potravinovou fóliou. Nechajte v chladničke marinovať zhruba 30 minút. Rúru rozpáľte na 140 °C (teplovzdušnú na 120°C) a rebierka v nej 45 minút pečte.
Po upečení ich znovu potrite grilovacou omáčkou a krátko dopečte na rozpálenom grile z každej strany do chrumkava. Chvíľku nechajte odpočívať a potom ich nakrájajte na jednotlivé porcie. Podávajte so zvyškom grilovacej omáčky.
Tip: 20 – 30 minút pred grilovaním alebo pečením vyberte mäso z chladničky. Pokiaľ je na rebrách vrstva mäsa vyššia ako 3 cm, pečte ich v rúre 60 minút.