Aktuálne Recepty 

Vôňa grilovaného mäsa

Americké kuracie stehná 

4 porcie

  • 8 kuracích stehien (cca 700 g)
  • soľ, čierne korenie
  • ½ fľaše  BBQ grilovacej omáčky

Príprava a marinovanie: 55 minút

Postup:

Kuracie paličky umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a dáme do misky. Pridáme 4 lyžice BBQ grilovacej omáčky a necháme 30 minút marinovať. Marinované kuracie paličky dáme na gril a grilujeme na nepriamom ohni do prepečenia (cca 15 – 20 minút). Servírujeme s grilovacou omáčkou.

Australian rebierka

4 porcie

  • 800 g bravčových rebierok (z bôčika)
  • 1 fľaša  Sweet Roast grilovacej omáčky
  • soľ
  • potravinová fólia, alobal

Príprava a marinovanie: 90 minút

Postup:

Bravčové rebierka umyte, osušte a jemne osoľte. Poriadne potrite grilovacou omáčkou Sweet Roast, vložte do hlbšieho pekáča a prikryte potravinovou fóliou. Nechajte v chladničke marinovať zhruba 30 minút. Rúru rozpáľte na 140 °C (teplovzdušnú na 120°C) a rebierka v nej 45 minút pečte.

Po upečení ich znovu potrite grilovacou omáčkou a krátko dopečte na rozpálenom grile z každej strany do chrumkava.  Chvíľku nechajte odpočívať a potom ich nakrájajte na jednotlivé porcie. Podávajte so zvyškom grilovacej omáčky.

Tip: 20 – 30 minút pred grilovaním alebo pečením vyberte mäso z chladničky. Pokiaľ je na rebrách vrstva mäsa vyššia ako 3 cm, pečte ich v rúre 60 minút.

 

 

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články