Ako to robím ja Aktuálne 

Vôňa detstva – chlieb s paštétou, paprika a paradajka

Dnes som robila pečeňovú paštétu. Poviete si teraz v lete? Áno, teraz nám dozreli papriky a paradajky a tie sú najlepšie s domácim chlebom a paštétou.

Na domácu pečeňovú paštétu podľa mojej svokry potrebujete:

  • 1/2 kg bravčovej pečienky
  • 1/2 kg bravčového bôčiku
  • 1 strednú cibuľu
  • soľ
  • korenie
  • horčicu
  • 250 g husacej masti (v Slovenskom Grobe nie je problém)

Postup:

Najskôr som pokrájala bôčik, posolila, pokorenila, zaliala troškou vody a dala prikryté piecť na jeden a pol hodiny. Medzitým som  na husacej masti spenila cibuľku a potom som na nej opiekla nakrájanú pečeň. Posolila, pokorenila. Ešte za tepla som všetko spolu (bôčik a pečienku) rozmixovala. Pridala som 250 g husacej masti, 2 lyžičky horčice a všetko som ešte v miske dôkladne ponorným mixérom rozmixovala. Bolo treba ešte soľ, ale inak chutila výborne. Paštétu som rozdelila do menších pohárikov. Hrniec som vystlala utierkou, poukladala poháriky s paštétou, zaliala vodou a dve hodiny som sterilizovala. Potom som hrniec vložila do umývadla a pustila naň tenučký prúd vody, aby voda pomaly vychladla a viečka sa chytali. A tu je výsledok.

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články