Aktuálne Zdravie 

Krutý fakt pre každého, kto má rád chlieb

Odborníci na výživu  odporúčajú vylúčiť z jedálnička klasický chlieb. Vychádzajú  z toho, že keď zjeme chlieb vykysnutý pomocou droždia, tak sa do nášho tela dostávajú kvasinky, ktoré sa začínajú množiť a ničia vitamíny, stopové prvky, proteíny. Hovoria, že moderný chlieb je jeden z najhorších vynálezov ľudstva. Kvasinky sú totiž toxíny, ktoré v našom tele parazitujú. Moderné kvasnice sa počas pečenia menia na kapsule, ktoré poškodzujú sliznicu, narušujú prirodzenú črevnú mikroflóru. Parazitujú nielen v čreve, ale aj v krvnej plazme. Rozmnožujú sa ako sa im páči a to môže viesť k rôznym druhom intoxikácie, k vzniku hubových chorôb, k narušeniu imunity a to už je len krôčik k mnohých chronickým a nádorovým ochoreniam. Ak prestanete jesť drožďový chlieb hneď teraz, tak bunky sa očistia až po piatich rokoch. Dnešné droždie je totiž úplne iné ako v minulosti, kedy neboli antagonistické k ľudskej mikroflóre (nezabíjali užitočné baktérie, ktoré žijú v hrubom čreve). Cesto kyslo aj celý deň. Dnes sa výrobný proces zintenzívnil, používa sa iný druh kvasiniek, aby cesto nakyslo čo najrýchlejšie.

Foto Pixabay.com

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články