Aktuálne Recepty 

Viete čo je mostarda? Plní sa ňou v Taliansku sviatočná kačica

Netradičný recept – pečená kačacia roláda s mostardou

Ingrediencie pre 12 osôb

2 prsia aj s kožou a 2 stehná z kačice, 300 g kačacej pečienky, 1 rapikatý zeler, 1 mrkva, 1 cibuľa, tymián, rozmarín, petržlenová vňať, pomarančová kôra, plátky slaniny, 2 krajce bieleho toustového chleba, pomarančový likér, olivový olej, soľ, celé čierne korenie.

Mostarda :

  • 300 g očistenej tekvice
  • 300 g cukru, 10 šalotiek
  • 2 pomaranče
  • štipka škorice
  • bobkový list
  • jalovec
  • esenciálny horčicový olej, alebo rozomleté horčicové semená.

Čas prípravy: cca 1 hodina a 30 minút

  1.  Mrkvu, cibuľu a zeler nakrájajte na kúsky, vložte do zapekacej nádoby, pridajte tymián, rozmarín, kačacie stehná, polejte olivovým olejom a v rúre predhriatej na 200 stupňov pečte 40 minút. Medzitým zbavte pečienku žiliek, zalejte ju pohárom pomarančového likéru, osoľte, okoreňte a nechajte marinovať.
  2.  Z kačacích pŕs odkrojte niekoľko prúžkov mäsa a obe prsia rozklepte na ploché plátky.
  3.  Upečené stehná vykostite a mäso rozmixujte s výpekom, pridajte pečienku nakrájanú na kocky, soľ, korenie, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhanú pomarančovú kôru a strúhanku. Pripravili ste náplň.
  4.  Do prostriedku jedného plátku mäsa naneste pripravenú náplň.
  5.  Na náplň dajte prúžky mäsa, odkrojené z pŕs, prikryte druhým naklepaným plátkom, zrolujte do rolády. Roládu obaľte plátkami slaniny, zviažte kuchynskou niťou a v rúre predhriatej na 200 stupňov pečte 40 minút.
  6. Mostarda: pomaranče nakrájajte na plátky a dvakrát veľmi krátko povarte vo vriacej vode. Potom ich posypte cukrom, pridajte tekvicu nakrájanú na plátky, šalotku, škoricu, jalovec, bobkový list, podlejte pol litrom vody a duste tak dlho, až dostaneme hmotu sirupovitej konzistencie. Mostardu dochuťte niekoľkými kvapkami esenciálneho horčicového oleja, alebo rozomletými horčicovými semienkami a podávajte spolu s pečenou kačacou roládou.

Návštevníci radi čítajú

Vyskúšajte tekvicový džem s orechami, alebo hruško...
prečítaní 174
Tekvicový džem s orechami  Doba prípravy: asi 40 minút Vystačí na: asi 5 pohárov à 200 ml Prísady:  1 kg tekvice Hokkaido (nelúpanej, oč...
Tieto recepty sa hodia aj na zajtrajšiu grilovačku...
prečítaní 198
Zemiaky pečené v rúre s pikantným plesňovým syrom 4 veľké zemiaky, 100 g Gorgonzoly, 8 vlašských orechov, 8 šalviových listov, soľ, korenie Zemiaky ...
Varíme zdravo, chutno a hospodárne – džatky...
prečítaní 1206
Táto kuchárska kniha vyšla v roku 1955, má 660 strán a podľa môjho odhadu je tam aj 5 tisíc receptov, dobrých rád a návodov. Včera som robila džatky. ...
Už neviete ako pripraviť lososa? Tu sú tri vynikaj...
prečítaní 210
Toast so šalátom z lososa (4 osoby) 4 plátky toastového chleba 2 ks aljašského lososa 0,01 kg šalotky 0,01 kg pažítky 0,1 kg celo...

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články