Recepty 

Veľkonočné recepty

Lemon tart   

na veľkonočnú pohodu

Na cesto:

  • 130 g polohrubej múky
  • 40 g práškového cukru
  • ½ KL soli
  • 120 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 2 vajcia

Na náplň:

  • 200 g nátierkového masla
  • 90 g cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • šťava z 2 citrónov
  • 2 vajcia
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
  • Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker

Na ozdobenie:

  • 300 g kyslej smotany
  • 1 chemicky neošetrený citrón
  • lístky mäty alebo medovky

 

Ešte potrebujeme:

  • koláčovú formu (Ø 27 cm)
  • elektrický ručný šľahač

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a ručne vypracujeme do hladka. Cesto rovnomerne nanesieme na dno a na okraje vymastenej a múkou vysypanej formy. Na niekoľkých miestach cesto poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 15 minút

2. Korpus necháme mierne vychladnúť.

3. Na prípravu náplne v mise vyšľaháme nátierkové maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou, vajcami, kôrou a farbou elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do hladka. Náplň nanesieme na korpus. Vložíme do rúry a dopečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.

Doba pečenia: asi 30 minút

4. Na horúci koláč nanesieme kyslú smotanu, uhladíme a necháme vychladnúť.

5. Na ozdobenie nakrájame citrón na tenké plátky a poukladáme ich na koláč. Prikrášlime lístkami mäty alebo medovky a odložíme do chladničky.

 

Mrkvové muffiny

 od zajačika

Na cesto:

  • 2 vajcia
  • 120 g trstinového cukru
  • 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker
  • ½ KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker
  • 1 PL javorového sirupu
  • 100 ml oleja
  • 180 g polohrubej múky
  • 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • štipka soli
  • 3 stredne veľké mrkvy
  • 70 g vlašských orechov

 

  • Na krém:
  • 200 g nátierkového masla
  • 90 g práškového cukru
  • 1 KL javorového sirupu šťava z ½ citróna
  • 50 g zmäknutého masla

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
  • Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker
  • Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker
  • Farba gélová potravinárska zelená Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • formu na muffiny
  • 12 papierových košíčkov na muffiny
  • elektrický ručný šľahač
  • cukrárske vrecko s hladkou trubičkou

1.Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, škoricovým cukrom, arómou, sirupom a olejom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a vyšľaháme dohladka. Nakoniec vmiešame nahrubo nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút

2. Muffiny necháme vychladnúť.

3. Na prípravu krému v mise vyšľaháme nátierkové maslo s cukrom, sirupom, citrónovou šťavou a maslom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme na vychladnuté muffiny.

4. Na ozdobenie zafarbíme ¾ marcipánu červenou a žltou gélovou farbou tak, aby sme získali oranžovú farbu. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vytvoríme valček, ktorý rozdelíme na 12 rovnakých dielov a vytvarujeme mrkvičky. Zvyšok marcipánu zafarbíme zelenou gélovou farbou a vytvoríme vňať. Mrkvičky prikrášlime vňaťou a nanesieme na povrch krému. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

 

 

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články