Aktuálne Recepty 

Veľkonočná vaječná tlačenka

Ľahké Veľkonočné pohostenie 

Potrebujeme:  

Na zmes: 

  • 1 sterilizovanú zeleninu v sladkokyslom náleve (hmotnosť 330 g)
  • 1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker  
  • 75 ml nálevu po odkvapkaní zeleniny
  • 4 natvrdo uvarené vajcia
  • 1 menšiu cibuľu
  • 250 ml tatárskej omáčky
  • 1 zarovnanú KL soli
  • ½ KL čierneho korenia
  • 1 PL octu

Okrem toho potrebujeme:

  • formu na biskupský chlebíček 
  • potravinársku fóliu
  • sitko

        

Príprava:

  1. Na prípravu zmesi necháme na sitku dobre odkvapkať zeleninu. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v náleve zo zeleniny. Zeleninu spoločne s  vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme a ochutíme čiernym korením. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom.
  1. Tekutú zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc, stuhnúť.
  1. Stuhnutú tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a krájame. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

TIP: Na prípravu vaječnej tlačenky môžeme použiť vajíčka z veľkonočnej výslužky.

 

      

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články