Veľkonočná vaječná tlačenka
Ľahké Veľkonočné pohostenie
Potrebujeme:
Na zmes:
- 1 sterilizovanú zeleninu v sladkokyslom náleve (hmotnosť 330 g)
- 1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
- 75 ml nálevu po odkvapkaní zeleniny
- 4 natvrdo uvarené vajcia
- 1 menšiu cibuľu
- 250 ml tatárskej omáčky
- 1 zarovnanú KL soli
- ½ KL čierneho korenia
- 1 PL octu
Okrem toho potrebujeme:
- formu na biskupský chlebíček
- potravinársku fóliu
- sitko
Príprava:
- Na prípravu zmesi necháme na sitku dobre odkvapkať zeleninu. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v náleve zo zeleniny. Zeleninu spoločne s vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme a ochutíme čiernym korením. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom.
- Tekutú zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc, stuhnúť.
- Stuhnutú tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a krájame. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
TIP: Na prípravu vaječnej tlačenky môžeme použiť vajíčka z veľkonočnej výslužky.