Aktuálne Recepty 

Už neviete ako pripraviť lososa? Tu sú tri vynikajúce recepty.

Toast so šalátom z lososa

(4 osoby)

  • 4 plátky toastového chleba
  • 2 ks aljašského lososa
  • 0,01 kg šalotky
  • 0,01 kg pažítky
  • 0,1 kg celozrnnej horčice
  • 0,1 kg majonézy
  • 4 veľké listy šalátu Dubový list
  • 0,005 kg kôpru
  • 1 ks citrónu
  • 0,05 l olivového oleja
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Šalotku a pažítku nakrájame na jemno a pridáme k lososovi. Dochutíme soľou, korením, horčicou, citrónovou šťavou a spojíme majonézou. Na opečený toast dáme list šalátu. Šalát z lososa dáme na vrch a ozdobíme kôprom.

Závin z aljašského lososa s brokolicou

a omáčkou z červených paprík

  • 3 ks aljašského lososa
  • 0,3 kg lístkového cesta
  • 0,2 kg špenátu
  • 0,1 kg masla
  • 0,05 l žĺtkov
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 0,05 kg cesnaku
  • 0,5 kg brokolice
  • 0,5 l smotany
  • 0,2 kg papriky (červenej)
  • olivový olej

Vyváľame si cesto na tenký plátok. Pridáme na masle orestovaný špenát dochutený cesnakom, soľou a korením. Na to položíme lososa, zabalíme a potrieme žĺtkom. Pečieme na 200 oC cca 15 minút.

Omáčku si pripravíme orestovaním červených paprík na olivovom oleji. Pridáme smotanu, soľ, korenie a rozmixujeme. Brokolicu uvaríme v osolenej vode.

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

(4 osoby)

  • 2 ks aljašského lososa
  • 1 l mlieka
  • 0,5 l smotany na šľahanie
  • 0,01 kg bazalky
  • 1 ks bagety
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • cesnak
  • olivový olej

Zvaríme mlieko so smotanou. Pridáme vykosteného lososa a poriadne rozšľaháme. Dochutíme soľou, korením a bazalkou. Z bagety si urobíme kocky a opečieme s cesnakovým olejom.

Foto archív redakcie

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články