Aktuálne Recepty 

Urobte si tsitsak, papriky po arménsky

Slovo tsitsak sa dá z arménčiny preložiť ako paprika, ale nie taká obyčajná, ale podlhovastá, vhodná na kvasenie. U nás by sa takto mohli spracovať napríklad baranie rohy. Kvasením papričiek získate pikantnú prílohu k mäsu, ale chutná je aj samotná s chlebom, či syrom. Dôležité v tomto recepte je, aby ste papričky nechali rozložené na stole 2 – 3 dni, aby trošku zmäkli, zvädli.

Potrebujeme:

  • 2 kg paprík
  • 50 g cesnaku
  • 5 ks bobkových listov
  • 10 guľôčok čierneho korenia
  • 2,5 l vody
  • 140 g soli

Postup:

Soľ rozpustime vo vode. Papričky  poprepichujeme na viacerých miestach vidličkou, alebo špáradlom. A teraz budeme vrstviť v nádobe, v ktorej papriky aj uskladníme. Najskôr papriky, potom na plátky nakrájaný cesnak, bobkový list, čierne korenie, opäť papriky…Koľko vrstiev nám do nádoby vojde. Papriky zatlačíme a zalejeme slanou vodou. Položíme vrchnák a necháme papriku pri izbovej teplote 2 – 5 dní (podľa teploty miestnosti), kým nezožltne.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Chef Dimitry (@chefdimitry_ca),

Arméni ukladajú papričky do sterilizovaných pohárov. Nemusia sa hermeticky uzavrieť. Na chladnom mieste vydržia celú zimu.

Ilustračná foto Depositphotos.com

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články