Aktuálne Recepty 

Urobte si chutnú domácu tresku podľa starého overeného receptu

Potrebujeme:
  • 1kg bielej ryby (nosáľ, pleskáč, karas a pod.)
  • 1 dcl ocot
  • 1 dcl voda
  • 1 lyžička soli
  • sterilizované uhorky
  • 7 dcl mrkva a hrášok
  • 2 veľké cibule
  • 5 natvrdo uvarené a postrúhané vajíčka
  • 1 tatarská omáčka (alebo majonéza)
  • 1 lyžica horčice.
Postup:
Bielu rybu naložíme do nálevu z octu, vody a soli. Množstvo nálevu zarobíme podľa potreby v takom pomere, aby boli ryby zaliate. Necháme v chladničke 2 dni odležať. Ryby potom vyberieme a povaríme v slanej vode cca 5 minút, vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí oberieme od kostí (veľkých) a kože. Čisté mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Do pomletého mäsa pridáme nastrúhanú sterilizovanú uhorku (cca 5 ks), sterilizovanú mrkvu a hrášok (v obchode sa dá kúpiť komplet 7dcl pohár), 2 veľké cibule najemno nakrájané, 5 natvrdo uvarené a postrúhané vajíčka a 1 veľký pohár tatárskej omáčky, alebo domácej majonézy a 1PL horčice. Všetko dobre premiešame a dochutíme soľou, čiernym mletým korením a uhorkovou šťavou podľa vlastnej chuti.
Text a foto Ľubica Žugecová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články