Údená slanina bez údenia
Za tento recept sa vám väčšina chlapov naozaj poďakuje. Skoro všetci milujú slaninu a pripravená doma im bude mimoriadne chutiť.
Potrebujeme:
- 1 kg surovej prerastenej slaniny
- 2 veľké strúčiky cesnaku
- 3 lyžičky mletého čierneho korenia
Marináda:
- 2 hrste cibuľových šupiek
- 5 sušených sliviek
- 2 bobkové listy
- 200 g soli
- 2 polievkové lyžice cukru
Postup:
Ingrediencie na marinádu zalejeme 1 litrom vody a privedieme do varu. Medzitým slaninu dôkladne umyjeme a prekrojíme na dva pozdĺžne kusy. Vložíme do vriacej marinády a varíme presne 25 minút na miernom ohni. Odložíme z ohňa a necháme cez noc v marináde vychladnúť. Cesnak rozotrieme s čiernym korením. Vyberieme mäso z marinády, osušíme a rozotrieme naň cesnakovú zmes.
Každý kúsok zabaľte do potravinárskej fólie a odložte do chladničky. Ak chcete slaninu dlhšie skladovať, odložte ju do mrazničky.
Text a foto vstolovke.com