Túto vajíčkovú nátierku si určite zamilujete!
Ingrediencie:
- 5 vajec
- 100 g masla (mäkkého)
- 1 lyžica majonézy
- 1 lyžička horčice
- 1 malá cibuľa (nasekaná)
- Soľ a korenie podľa chuti
- Štipka mletej červenej papriky (na ozdobenie)
- Pažítka alebo petržlen (na ozdobenie)
Postup:
- Vajcia uvaríme natvrdo, teda varíme ich asi 10 minút. Potom ich schladíme v studenej vode a olúpeme.
- Uvarené vajcia nasekáme na malé kúsky alebo ich roztlačíme vidličkou.
- V miske zmiešame mäkké maslo, majonézu a horčicu. Pridáme nasekanú cibuľu a premiešame.
- Pridáme nasekané vajcia a všetko dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
- Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Nátierku rozotrieme na chlieb alebo bagetu a ozdobíme štipkou mletej červenej papriky a nasekanou pažítkou alebo petržlenom.
Dobrú chuť! Ak máte nejaké obľúbené ingrediencie, kľudne ich pridajte a prispôsobte si recept podľa svojho gusta.
Text Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com