Viete, že táto pochúťka z kávy sa volá Dalgona?
Tento názov vznikol v Kórei. Ja som to vôbec nevedela. Veď pred mnohými rokmi bola aj u nás taká móda, v hrnčeku sme vidličkou miešali instatnú kávu s vodou a troškou cukru tak dlho, až kým nevznikla pena, ktorú sme potom zaliali mliekom. Dávno som na to zabudla a teraz som uvidela na Youtube video, kde je tento spôsob prípravy kávy zdokonalený tým, že základ z kávy, vody a cukru sa v miske našľahá elektrickým šľahačom do hustej peny, ktorá sa potom lyžičkou pridáva na teplé mlieko. Tak dobre to vyzerá, že som neodolala a hneď som túto dobrotu vyskúšala. Najhustejšia pena vznikne, keď pridáte rovnaké množstvo kávy, cukru i vody. Ja som to urobila z dvoch lyžičiek jednotlivých ingrediencií a v hrnčeku som mala 2 dl teplého mlieka. Mlieko môže byť aj studené a ak pridáte do neho ľad, budete mať ľadovú kávu.
Zdroj YouTube
Ilustračná foto Depositphotos.com