Aktuálne Recepty 

TIP na obed s troškou holandskej nátury

Vysokí, zdraví a priamočiari Holanďania so zvláštnou láskou k oranžovej farbe ešte nevyrástli z detskej jablkovej výživy – teda z jablkového pyré alebo lepšie povedané omáčky. Pre nás nostalgia z detských čias, Holanďan si ju dá vždy a ku všetkému, teda nielen k palacinkám. Najlepšie, samozrejme, chutí s kuracím mäsom alebo fašírkou, s hranolčekmi či pečenými zemiakmi. Mňam, je to vážne veľmi dobré. Jablkovú omáčku zoženiete všade, aj na čerpacej stanici, ale môžete si ju pohodlne a super jednoducho vyrobiť aj doma. Ošúpte jablká, nakrájajte ich na kúsky a poduste s trochou masla, lyžičkou hnedého cukru a vody. Rozmixujte, alebo aj nie, a pre svieži nádych pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Môžete ochutiť aj vanilkou, škoricou, kardamómom…

Text a foto Adriana Macháčová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články