Navigácia
Aktuálne Recepty 

Tie najlepšie palacinky na svete s acidkom

Vyskúšajte. Namiesto mlieka použite acidofilné mlieko. Budú veľmi jemné, nadýchané a rodinu s nimi veľmi potešíte.

Potrebujeme:

  • 1 šálka acidka
  • 150 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1/3 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička oleja
  • 0,5 šálky vriacej vody
  • 1 lyžica cukru
  • 1/3 lyžičky soli

Acidko, vajcia, cukor, soľ a múku dobre premiešame. Do vriacej vody pridáme sódu, premiešame a nalejeme do cesta. Dobre premiešame a necháme 5 minút stáť. Potom pridáme do cesta rastlinný olej a premiešame. Pečieme na naolejovanej panvici.

Vaše komentáre

Podobné články