Aktuálne Recepty 

Tekvicová omáčka s volským okom a s knedľou „Gombóc“

Zaujímavá príloha, ktorá ozvláštni aj jednoduché jedlo.

Na knedľu Gombóc potrebujeme:

  • 5 rožkov
  • 3 dcl mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 nakrájanú orestovanú cibuľa
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1/2 prášku do pečiva
  • čierne korenie
  • soľ

Postup:

Všetko spolu premiešame a vytvoríme malé guľaté knedle, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a zviažeme motúzom. Varíme cca 25 minút. Potom vyberieme a po 15 minútach opatrne rozbalíme.

Na tekvicovú omáčku už máte určite každý svoj recept.

Text a foto Karol Hrčka

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články