Tajomstvo dobrej domácej pizze
Dobrá pizza poteší hlavne ak sú u vás deti na prázdninách. Recept je jednoduchý, ale časovo trošku náročný, výsledok však stojí za to!
Na cesto potrebujeme:
- 850 g hladkej múky 00
- 500 g vody
- 30 g soli
- 1 lyžica oleja
- 5 g droždia
Postup:
Cesto dobre vypracujeme a vložíme do olejom vymastenej misky, ktorá sa dá uzavrieť. Môžeme použiť aj potravinovú fóliu. Najlepšie je cesto si urobiť večer a nechať do rána a teraz pozor, v chladničke. Ráno cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 4 rovnaké časti a každú zvlášť dáme do chladničky. Na obed spracujeme, ale najskôr necháme rúru vyhriať na 250 stupňov. Ak máte kameň na pizzu, tak to je najlepšie. Papier na pečenie potrieme olejom a rukou začneme rozprestierať cesto do želaného tvaru a veľkosti. Soňa Kamenská, ktorá nám recept poslala, natiera cesto s omáčkou Panzani a sweet chili, do ktorej ešte pridá cesnak, oregano. Každý podľa svojej chuti. A potom už to, čo si deti želajú: krevety, šunku…a samozrejme syr, najlepšie mozarellu a parmenzán. Keď je rúra a hlavne kameň dobre vyhriaty, vložíme pizzu a pečieme 10 minút.
Text a foto Soňa Kamenská