Skvelý recept na domáce marsmallow
Okrem toho, že z tejto dobroty až tak veľmi nepriberiete, je aj neuveriteľne chutná.
Potrebujeme:
- 1 l kefír
- 3/4 šálky kyslej smotany
- 1 pohár práškového cukru
- 2 lyžice želatíny
- 2 poháre vody
- 1/2 balenia vanilkového cukru
Želatínu namočíme do teplej vody na 20 – 25 minút, aby zmäkla. Potom ju pri nízkej teplote za neustáleho miešania privedieme k varu, stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.
Kefír, kyslú smotanu a cukor dobre spolu vyšľaháme a postupne pridávame želatínu. Lejeme len tenkým prúdom a stále šľaháme 4-5 minút. Hmotu vylejeme do pripravenej nádoby a odložíme do chladničky na 3-6 hodín. Po stuhnutí marsmallow nakrájame na kocky. Veľkosť si určite sami.
Foto Pinterest.com