Aktuálne Recepty 

Skvelý recept na domáce marsmallow

Okrem toho, že z tejto dobroty až tak veľmi nepriberiete, je aj neuveriteľne chutná.

Potrebujeme:

  • 1 l kefír
  • 3/4 šálky kyslej smotany
  • 1 pohár práškového cukru
  • 2 lyžice želatíny
  • 2 poháre vody
  • 1/2 balenia vanilkového cukru

Želatínu namočíme do teplej vody na 20 – 25 minút, aby zmäkla. Potom ju pri nízkej teplote za neustáleho miešania privedieme k varu, stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.

Kefír, kyslú smotanu a cukor dobre spolu vyšľaháme a postupne pridávame želatínu. Lejeme len tenkým prúdom a stále šľaháme 4-5 minút. Hmotu vylejeme do pripravenej nádoby a odložíme do chladničky na 3-6 hodín. Po stuhnutí marsmallow nakrájame na kocky. Veľkosť si určite sami.

Foto Pinterest.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články