Šalát s kuracími prsiami v nadýchanom cestíčku
Chutné a rýchle, tak ako to vie špičkový kuchár Karol Hrčka.
Potrebujeme:
- 1/2 kg kuracích pŕs
- 2 vajcia
- 1 lyžička polohrubej múky
- 1 lyžička škrobu
- 1 lyžička sójovej omáčky
- 1 lyžička medu
- 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
- soľ
Na šalát:
- 1/2 kyslej smotany
- 1 dcl acidka
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
- cukor
- soľ
- 1/2 lyžice horčice
Príprava:
Bielká vyšľaháme, pridáme všetky ostatné ingrediencie a jemne premiešame. Kuracie prsia nakrájame na 1 cm hrubé plátky a namáčame v cestíčku. Vyprážame v horúcom oleji do zlata.
Šalát podľa vlastnej chuti (ľadový, polniček, uhorky, paradajky, reďkovky…) Polejeme dresingom a podávame s kuracími prsiami. Pre väčších jedákov môžeme pridať uvarené vajíčka, alebo aj balkánsky syr.
Text a foto Karol Hrčka