Laskonky. Mám ich rada od detstva. Tá úžasná sladká chuť rozplývajúca sa na jazyku…
Ako ich pečie Jarmila Zacher Pajpachová? Potrebujeme: 100 g kryštálového cukru 75 g kokosu 50 g práškového cukru 2 vaječné bielká Maslový krém: 150 g masla 15 dkg kryštálového cukru 1 vajce 1 vanilkový cukor 1 lyžička rumu Postup: Z bielkov vyšľaháme sneh,vmiešame cukor a šľaháme vo vodnom kúpeli 10 minút. Keď vznikne tuhý sneh, odložíme misku mimo a opatrne vmiešame kokos. Cesto dáme na plech pomocou formy na laskonky, vytvarujeme. Pečieme 60 minút pri teplote 110 stupňov. Medzitým si pripravíme maslový krém. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajce s cukrom…
Zobraziť viac